DKIJV valt goed in de prijzen!

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – 25 oktober 2013 – Vijf uur opstaan in de herfstvakantie, kerstvakantie of voorjaarsvakantie om op half zeven op de uithof te zijn….dan moet het wel gaan om de traditionele drempelwedstrijden. Deze bieden kinderen de kans een wedstrijd te ervaren maar wat minder officieel dan de ‘echte wedstrijden’ die elke zondagmorgen worden gehouden. Desalniettemin voel je de spanning in de lucht hangen; een stille uithof, het vroege uur en een baan voor jou en je tegenstander alleen. Zo ook vrijdag 25

oktober, een drempelwedstrijd georganiseerd door HVHW. Ongeveer 105 kinderen hebben zich aangemeld in de diverse pupillen klassen waarvan 12 DKIJV-ers. Een gemêleerd gezelschap; voor de ene zijn/haar eerste kennismaking met wedstrijden, voor de 
ander een extra gelegenheid om een PR te rijden.

De pupillen F, E en D starten met een 100 meter. Iris Kleiweg is ietwat onwennig op haar allereerste start maar ze weet met een beetje geluk toch te winnen van haar tegenstander. Dit telt voor jonge kinderen veelal meer dan de eindtijd. Ook Luuk Doodeman, Thijs Berg, Myrthe Groot, Antwan Radt, Jarno Middendorp, Amanda van Leeuwen en Jennifer van Leeuwen strijden voor wat ze waard zijn. Het is enorm leuk om te zien hoe de kinderen in deze leeftijdsgroep al in de wedstrijd opgaan. Hierna is het de beurt aan de pupillen C, B en A om een 100 te rijden.  Bij Joppe Kleiweg valt vooral zijn snelle start op, terwijl Maurits Overbeek meer een lange afstand rijder lijkt te zijn. Fiorella de Vos en Bob Boek rijden beide een prima race al kan het volgens Fiorella beter. Het ziet er echter goed uit.

De tweede afstand is voor de pupillen F, E en D wederom een 100 meter en voor de pupillen C, B en A een 500 meter. Maurits rijdt de 500 voor het eerst maar doet het prima. Zelfs de wissel wordt niet vergeten. Joppe met zijn prima start ligt na 200 meter ruim voor zijn tegenstander maar ziet zijn voorsprong zon verdwijnen. Jammer. Bob en Fiorella rijden als ogenschijnlijke routiniers de afstand.

In tegenstelling tot zondagochtend-wedstrijden is het bij drempelwedstrijden na afloop verzamelen voor de prijsuitreiking. De tijden zijn met de hand geklokt waardoor het tot het laatste moment spannend blijft wie in de prijzen is gevallen. DKIJV is ondanks het verhoudingsgewijs kleine deelnemersaantal goed in prijzen gevallen! Amanda van Leeuwen mag als eerste een prijs in ontvangst nemen; 1ste plaats bij de meisjes pupillen F. Is de extra training op startjes niet voor niets geweest meid. Thijs heeft ook uitstekend gepresteerd en heeft de eerste prijs bij de jongens pupillen F. Jennifer van Leeuwen wil niet achter blijven bij de prestaties van d’r zus en schopt het tot een 2de plek bij de meisjes pupillen D . Bob hengelt tenslotte in de klasse jongens pupillen B de 3de plaats binnen. Gefeliciteerd allemaal! De rest niet getreurd; dit jaar wordt er over de drie drempelwedstrijden een klassement opgemaakt.

Volgende drempelwedstrijd in de kerstvakantie wordt door DKIJV georganiseerd. Ik kan alle kinderen aanraden – ongeacht het niveau – om er aan deel te nemen.

Uitslagen zie : http://www.hvhw.nl/images/Uitslagen_drempelwedstrijden_2013_v2.pdf

Van de ‘coach op de baan’ Sebastiaan van Leeuwen

foto’s:
Seabstaan van Leeuwen (mobiele telefoon)…niet de kwaliteit die we van Henk gewend zijn.


Laat een reactie achter