Team Delft wint langebaantitel IJSTIJD

Laat onderaan je reactie achter!

Op zondag 2 februari reist Team Delft in alle vroegte af naar de Coolste Baan van Nederland, om deel te nemen aan de IJSTIJD!-Winterspelen. De tien langebaanschaatser, tien ijshockeyers en enkele reserves zijn in december geselecteerd op de DSW-baan in Delft. De afgelopen maand leerden ze de fijne kneepjes van het langebaanschaatsen bij de Delftse Kunstijsbaan Vereniging (DKIJV). En afgelopen vrijdag oefenden de ijshockeyers hun behendigheid met stick en puck met leden van HIJS HOKIJ uit Den Haag. 

In het Olympisch Stadion wacht een prachtige ijsvloer en een strakblauwe lucht op de deelnemende teams uit 22 steden. Vlaggen en spandoeken versieren de VIP-tribunes en de supporters laten horen voor wie ze zijn gekomen. De deelnemers binden snel hun schaatsen onder voor de officiële opening. Nadat schaatslegende, en voorzitter van de jury, Rintje Ritsma de IJSTIJD!-Winterspelen officieel heeft geopend kan het spektakel beginnen.

Coole ijshockeyers
Onze ijshockeyhelden zien er indrukwekkend uit in hun stoere coole outfits, die velen pas voor de tweede keer ooit aan hebben. De strijd barst los op het middenterrein, maar er moet ook sportief gespeeld worden. Want er zijn punten te verdienen voor fair play & respect, coolste outfits en beste supporters.

Langebaan schaatsen
Op de langebaan mogen de 500-meterspecialisten laten zien wat ze waard zijn. Daarna is het de beurt aan de estafetteschaatsers. Best lastig om een stokje door te geven als je supersnel over de baan zoeft. ’s Middags staat de marathon op het programma. Jennifer van Leeuwen, Jelle Rieff en ambassadeur Bob Boek nemen deze afstand voor hun rekening. Het enthousiaste publiek schreeuwt de schaatsers vooruit. Het langebaanprogramma wordt afgesloten met de ploegenachtervolging. De Delftse formatie weet ook op dit onderdeel indruk te maken. De stadionspeaker waarschuwt zelfs dat er maar 50 km/uur mag worden gereden binnen de bebouwde kom in Amsterdam!

En de winnaar is…
Na het juryberaad en het optellen van alle punten komt het team van Venlo als overall winnaar uit de bus. Team Delft wint het onderdeel langebaanschaatsen bij de recreanten. Een topprestatie. Ze mogen met het hele team naar de Essent Cup in Heerenveen. Team Delft bedankt alle mensen die het mogelijk hebben gemaakt om deel te nemen aan de IJSTIJD!-Winterspelen en vooral de organisatie van dit bijzondere evenement, DKIJV, DSW Schaatsbaan, HIJS HOCKIJ en alle andere vrijwilligers en supporters. Kon je niet bij dit coole evenement zijn? Kijk dan op zondag 23 februari om 8.40 uur op Ned3 naar Zappsport!

Tekst: Juliette Rief.

Klik hier voor de foto’s  Foto’s: Langebaan van Chris Boek en de ijshockey foto’s geschoten door Sandra Rietveld

 


Laat een reactie achter