DKIJV te gast op het ONK

Laat onderaan je reactie achter!

Amsterdam 15-16 maart 2014 – Aan het begin van een weekend shorttracken in Amsterdam, vieren we eerst Emma haar 16de verjaardag  met een snel ontbijt en pakjes en natuurlijk een lang zal ze leven compleet met 16 hoeraatjes. Dan zetten we koers naar de Jaap Edenbaan. Hier wacht ons twee dagen ONK (Open Nederlands Kampioenschap). Team DKIJV bestaat uit Fabian, Joppe en Sara. Na het inrijden volgt een heuse opening. Alle deelnemende teams worden voorgesteld en komen het ijs op via een opblaas tijgerkop, Joppe en Fabian laten de DKIJV vlag vrolijk heen en weer wapperen Sara volgt beduidend minder op haar gemak op enige afstand.

DSC_0315Na de opening volgt een relay blok, dat betekend wachten voor de onze, de een maakt huiswerk de ander doet een spelletje op de iPod. En ik haal taart voor de jarige. Maar dan is het zo ver, de eerste heats gaan gereden worden. Voor Fabian is dat een 333 meter. De concurrentie komt niet alleen uit Nederland maar ook uit België en Duitsland. Maar Fabian laat zich niet van de wijs brengen, ook al probeert een Duits jongentje om indruk te maken bij de start! Fabian gaat als een speer en aan het eind van de eerste dag heeft hij een mooi nieuw pr en staat hij in de C-finale.

Joppe mag beginnen met een 500 meter. Ook hij treft een internationaal deelnemersveld met jongens die over het algemeen een kop groter zijn als hij. Er is er zelfs een bij die al een echte snor heeft! Maar Joppe heeft er weer zin in gaat weer goed van start. Hij blijft een 10de boven zijn PR en ook hij staat in de C-finale aan het einde van de eerste Schermafbeelding 2014-03-19 om 23.31.14dag.

Sara treft een minder internationaal gezelschap met maar 1 Duitse, maar wel met bijna alle Nederlandse toppers bij de Junioren C. Op haar eerste afstand, de 1000 meter, treft ze gelijk de Nederlands kampioene. Dat dit anders is als een KNSB-cup waar je in divisies rijdt is haar snel duidelijk maar haar best doet ze zeker en ook Sara staat in de C-finale.

De wedstijdleiding besluit, omdat het programma uitloopt, om het laatste blok van de jongste te verplaatsen na zondagochtend. Dus vertrekt team DKIJV om half acht richting huis. Ik blijf nog gezellig in Amsterdam omdat Emma nog 2 ritten moet rijden.

Op zondagochtend gaat de wekker weer om 6 uur en om 7:30 uur zijn we weer op de Jaap Edenbaan. Weer even inrijden, even voelen hoe het ijs is en kijken of de schaatsen nog scherp zijn. En dan zijn we klaar voor de 2de afstand.
Fabian mag een 222 rijden. Dat betekend dus 2 ronde volle bak, en dat doet hij ook en na twee ritten staat hij in de B-finale op start positie 1. Hij sluit zijn toernooi af met een mooi PR op deze afstand van 29.39. In het eindklassement eindigt hij als 17de van de in totaal 31 jongens.
Schermafbeelding 2014-03-19 om 23.30.57Joppe mag aan de bak op de 333 meter en dat doet hij ook en zeker in de halve finale waarin hij zijn trainingsmaatje van HVHW treft. Het is super spannend ook al wordt hij op de streep door hem geklopt. Het levert Joppe wel een PR van 39.81 op. Joppe eindigt ook als 17de van de 25 deelnemers in zijn categorie.

Voor Sara is de tweede afstand een 500 meter. Zij heeft haar zinnen gezet op een tijd onder de 54 seconde want dan heeft ze de Star Class limiet voor volgend seizoen. Ondanks dat ze in alle ritten goed vlot start mist ze de routine om goed de bochten in hoge snelheid door te stappen. Maar er moet gezegd worden ze gaat het steeds beter onder de knie krijgen. Sara eindigt als 12 van de 16 meisjes bij de Junioren C.

Joppe en Fabian kijken nog even naar de A-finale waarin Emma rijdt en vertrekken dan naar huis. Zij kijken terug op een weekend van soms lang wachten, met leuke ritten en zijn weer een ervaring rijker want waar rijd je nu wedstrijd tegen buitenlandse kinderen?

Sara en ik blijven en kijken hoe Emma een Superfinale rijdt en uiteindelijk als 2de eindigt bij de dames B-junioren. Dat betekend nog lang wachten op de prijs uitreiking, en ondertussen genieten van de pasta maaltijd in een overvol restaurant met de toepasselijke naam Boven Nul! Nou dat het boven nul was daar twijfel ik niet aan met zo veel mensen op een kluitje!

De prijsuitreiking op zich is ook een lange zit, alle deelnemers worden een voor een naar voren geroepen en krijgen allemaal een herinnering. Voor de deelnemende teams/verenigingen is er ook een klassement en wij van DKIJV  hebben de 19de plek weten te bemachtigen van de 22 deelnemende clubs. Om kwart voor 5 keren we huiswaarts met medaille en bos bloemen voor Emma. We kijken terug op een leuk weekend shorttracken en maken ons op voor de volgende wedstrijden in Turnhout en Gent.

Tot daar Astrid van Zuijlen


Laat een reactie achter