Een geslaagd Clubkampioenschap!

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – 23 maart 2013. Terwijl elders in Den Haag regeringsleiders zich melden voor een Nucleaire top, druppelen voor vijf uur zondagmiddag de deelnemers aan de club kampioenschappen kleine baan langzaam binnen. Hier op de Uithof is het vandaag ook eenbelangrijke dag!

Sommige gezichtjes gespannen andere met een glimlach, maar alle deelnemers hadden er zin in. Snel werden de schaatsen aangedaan zodat er nog even ingereden kon worden voordat er gestart zou worden. Het viel op dat er op de zaterdagavond al veel geoefend werd op het starten, en dat kwam velen goed van pas. Sommige kleine schaats(t)ers vielen als het ware in het startschot.

Gereden werd er op de funkring de ijshockeybaan waar een binnen-en buitenbaan was aangelegd zodat alle kinderen op een kleine 500m en een kleine 1500m konden starten. Met ook een heuse wissel en dat was voor sommige nog best wel eens moeilijk.

Wat ook niet eenvoudig was waren de bochten, die waren een stuk scherper dan op de 400m buitenbaan en niet iedereen kon dit al overstappen. En toch kwam iedereen ongeschonden door de bochten.

Het viel sowieso op dat er maar weinig valpartijen waren en dat komt dan natuurlijk door de goede lessen die in het afgelopen seizoen zijn gegeven door de trainers.

Na de 500 en 1500m was er ook nog een echte ploegenachtervolging, waarin sommige ploegen wel een heel bont gezelschap van beginners en wat meer gevorderde schaatsers lieten zien. Het was mooi om te zien hoe de snellere jongens en meisjes de andere ploeggenoten op sleeptouw namen en ze uit “de wind” hielden zodat ook de anderen van de ploeg snel over de finish kwamen.

Al met al een zeer geslaagd kampioenschap waar natuurlijk de prijsuitreiking ook een hoogtepunt was.

Velen talenten gingen met een medaille naar huis en anderen moeten nog even wachten en volgend jaar nog een beetje trainen om dan ook ongetwijfeld in de prijzen te vallen.

Namens deelnemers en ouders wil ik het bestuur, vrijwilligers en andere hulptroepen van DKIJV bedanken voor de goede organisatie en de leuke sfeer (zoals altijd) bij DKIJV tijdens deze mooie clubkampioenschappen.

Op naar de Mini Elfstedentocht en vergeet niet om hier ook voor Willem te schaatsen!

Alexander Kaldenbach

—————————————
Uitslag KB CK 2014
ploegenachtervolging KB CK 2014 ploegenachtervolging
Foto’s die beschikbaar zijn gesteld door Henk de Vos,  van het  de zaterdag voorafgaand: Jeugdschaatsen zaterdag 22 maart


Laat een reactie achter