Shorttrackers gaan internationaal!

Laat onderaan je reactie achter!

Turnhout zaterdag 12 april 2014 Vandaag gaan de shorttrackers van DKIJV de grens over om een buitenlandse wedstrijd te rijden. Voor Fabian en Joppe is dit weer een nieuwe ervaring in hun eerste shorttrack seizoen. Voor Sara is de oude ijsbaan in Turnhout een vertrouwde omgeving waar ze al een paar jaar in  oktober het seizoen opent en afsluit in april.

Als ik zeg dat het inrijden om klokslag 8:00 uur begint hoef in niet te vermelden dat de wekker weer erg vroeg af ging vanochtend! Een lange dag van vooral wachten en af en toe een heat shorttracken afgewisseld met een bezoek aan de plaatselijke horeca. Tijdens het wachten vermaken de jongens zich met enerzijds huiswerk, iPod of  met een wave bord op de parkeerplaats.

Tijdens het inrijden is het voor de jongens, die al weer druk zijn geweest met skeeleren, even wennen aan de ijzers en aan het ijs op zich. Het ijs, dat is een verhaal apart en niet van de beste kwaliteit, oneffenheden, plassen water en zo zacht als roomijs! Maar daar hebben niet alleen de DKIJV-ers last van, dat geldt voor alle deelnemers. Dus Fabian , Joppe en Sara gaan er vandaag natuurlijk weer vol tegenaan.

Deze wedstrijd wordt gereden over 2 afstanden en anders dan bij de meeste wedstrijden gaat het hier om de snelste tijd, dus ook al word je vierde in je heat dan zou je theoretisch nog in de A-finale kunnen staan.

Fabian mag beginnen met zijn langste afstand de 333 meter. Als je op deze afstand bij de start niet alert genoeg bent, rij je achter de feiten aan en heb je niet genoeg tijd om het goed te maken want na 6 bochten is daar al de finish. In de finale gaat het gelukkig een stuk beter en rijd hij net iets boven zijn PR wat knap is onder deze omstandigheden. Op zijn tweede afstand de 222 meter heeft Fabian het gevoel voor het shorttracken weer te pakken en rijdt hij ook hier net iets boven zijn PR. In het eindklassement is Fabian 15de.

Joppe begint de wedstrijd met een 500 meter en ook voor hem is het opletten geblazen. Normaal gesproken heeft hij een razend snelle start, maar vandaag is ook hij niet alert genoeg bij zijn eerste start en doet hij zijn uiterste best om het goed te maken. Dat lukt hem in de finale beter en  op zijn tweede afstand is ook hij weer helemaal bij de les. Joppe rijdt op zijn 333 meter een fractie boven zijn PR. Hij is in het eindklassement 21ste.

Sara rijdt een 1000 meter als eerste afstand, dit is voor haar een afstand die ze nog niet helemaal eigen is . Ze moet nog een beetje zoeken, niet te snel starten, maar ook niet te langzaam. Als de versnelling komt kan ik dan mee met de snellere, maar bovenal niet bang zijn.  Haar tweede afstand is een 500 meter en gaat haar beter af en zien we iets meer lef tevoorschijn komen. Sara eindigt als 10de in het eindklassement.

De jongens sluiten met deze wedstrijd het shorttrack seizoen af. Beide mogen ze tevreden zijn met de vooruitgang die ze hebben geboekt. Met de ervaringen die ze hebben opgedaan gaan ze volgend seizoen met even veel plezier verder trainen om nog beter te kunnen presteren op de wedstrijden.

Sara rijdt volgende week in Gent nog de Easter Cup een wedstrijd over twee dagen. Haar zus rijdt daar ook dus hebben we een gezellig familie uitje over de grens.

Astrid van Zuijlen
Coach pupillen shorttrackteam DKIJV

 


Laat een reactie achter