Onze Spelen

Laat onderaan je reactie achter!

Delft – 14 juni 2014 – ……….Enkele weken eerder “Nee”….,”Papa?”…… “Nee , Vriendje, deze sla je echt eens over. Het is wel even mooi zo”. Zaterdag 14/6

“Vriendje, wil je nog even je gezicht laten zien in de Delftse Hout? Bij Onze Spelen. Raymond geeft nog een demonstratie en het is misschien wel leuk om nog even reclame te rijden voor DKIJV bij de clinics”.

“Maar ik mocht toch niet van jou? Maar ik wil best wel hoor”.

Tot zover dus mijn standvastigheid. Hij staat recht op z’n skeelers. Ik ben duidelijk degene met de slappe knieën.  Enfin, net na de middag present bij het gedeelte DKIJV-Skeeleren. Wat weinig mensen daar, maar wel Kees en ook Maarten. Voor Fabian maakt het allemaal niet uit. Zolang hij maar op z’n skeelers kan staan en een rondje kan rijden. Kinderen en volwassenen wisselen elkaar wat af tijdens de clinics en tussendoor kan nog een rondje worden gereden met Kees.

Super-leuk dus, eigenlijk.

Later in de middag meldt ook Raymond zich alvast, omstreeks 15:00 uur zal hij een demonstratie gaan verzorgen bij de slotmanifestatie. Fabian en Raymond vermaken zich intussen met trucs & tricks.

Vooruit, achteruit, op 2 wieltjes, pirouettes, blitse finishes. Twee jongetjes bij elkaar.

Maarten en Kees verzorgen samen dan de clinics voor geïnteresseerden. Slalom, remmen, houding. En maken een praatje met passanten. Een gemoedelijk tafereel. Dan, aan het einde; Raymond maakt zich gereed om te verkassen en de demo te gaan verzorgen.

“Wil je mee Fabian? Dan mag je ook wel meehelpen met demonstreren. Als je dat leuk vind”.

GLIMMEN natuurlijk!

Op de spot wordt een slalom uitgezet en aanwezigen worden opgeroepen even te komen kijken. Raymond in NL-Kampioen 2010 tenue en Fabian als DKIJV-pupil. Samen door de slalom, split-finishes, snel, langzaam, op de voorste wielen. Van alles. Heuse fotografen en serieus camera-werk er bij. En tenslotte nog een medaille-penning toe.

En applaus.

Ik heb geen zicht op ‘de hele dag’ en alle onderdelen. Goed dat DKIJV vertegenwoordigd was in elk geval en dank aan Maarten, Kees, Raymond en Annie. Weer veel inzet voor de vereniging. En aan Fabian, maar die had zijn presentie dus vooral te danken aan, juist; mijn slappe knieën.

Zeker een mooi evenement denk ik, waar voor DKIJV bij volgende edities misschien nog wat meer uit te halen is.

Hartelijke groet,

Antwan Radt

Noot redactie:
Het fotoverslag van zaterdag 14 juni vind je op www.onzespelen.nl.
Fotograaf: Clemens Wildschut en Peter Fakkeldij

Dank aan Stichting Onze Spelen en in het bijzonder Ricardo Sparreboom, Clemens Levert, Merijn Verdouw en Annie Breeuwsma.

 


Laat een reactie achter