Drukke skeelerweekenden

Laat onderaan je reactie achter!

Delft, 17 juni 2014 – Vlak voor en na de zomervakantie ligt gewoonlijk het hoogtepunt in aantal skeelerwedstrijden. Zo ook de afgelopen 2 weekenden.

6- 7 juli Oomscup
In het weekend van 5 en 6 juli reden Roel Boek en Jesse Nijkamp 2 wedstrijden mee met de ‘echte mannen en vrouwen’ van de Oomscup. Beide keren betrof het een start met alle categorieën gelijker tijd. Dat hebben we geweten, het oudgediende deelnemersveld werd door deze jongens gedeclasseerd! Zaterdagmiddag in de ‘omloop van Engewormer’ op een 5,5 km dijk-parcours met grote delen zeer slecht asfalt en met een zeer harde wind wist Roel overall de 2de plek (en 2de plek in zijn klasse) te bemachtigen in de ‘buffelwedstrijd’ over bijna 40 kilometer. Hij bleef in de kopgroep van 4 man het versplinterde veld ruim voor. Jesse moest het hoge tempo in de beginfase bekopen en is uitgestapt. Leuk podium…op een strobaal.

Een dag later wist Roel in de ronde van Hoogkarspel (wie kent het niet, 45 min en 3 ronden rond de kerk over deels klinkers) 5de overall te worden, tevens 3de in zijn klasse. Jesse reedt in de tweede groep naar een nette 15de plek overall, 6de in zijn klasse. Knap gedaan heren, dit is toch een ander tak van sport in vergelijk met de jeugdskeelercup wedstrijden! Belooft wat voor de toekomst.

Jeugdskeelercup
11 en 12 juli stond echter in het teken van de jeugdskeelercup wedstrijden. Zowel een ploegenachtervolging als individuele wedstrijden.

11 juli Ploegenachtervolging
Vrijdagavond 11 juli mochten de ouders zicht haasten om op tijd bij de ploegenachtervolging te zijn. Vanuit DKIJV stonden er aan de start;

1) ‘Superwomen’ (‘Kwebbelteam’) van Mare Rieff, Iris Kleiweg en Amanda van Leeuwen bij de pupillen 3 meisjes

2) Het gelegenheidsteam van Lieke Rieff, Jennifer van Leeuwen aangevuld met rijdster andere vereniging bij de pupillen 2 meisjes.

3) ‘Dreamteam’ Maurits Overbeek, Bob Boek en Fiorella de Vos(!) bij de pupillen 1 jongens.

4) En ouderenteam bestaande uit Roel Boek, Jesse Nijkamp en Quint (Voorschoten) bij de Junioren B Jongens

De sfeer onder de DKIJV-ers zat er goed in waarbij het opvalt dat er aandacht is vanuit elke categorie DKIJV-ers voor elke andere categorie DKIJV-ers. Een eerste prijs voor de vereniging voor aanmoedigen zou zeker op zijn plek zijn. Zowel voor de jongste rijders die hun leuzen over de speakers van het terrein verspreiden, als voor de oudere deelnemers die de ‘wave’ voor de kleintjes doen.

Ondanks het kwebbelteam, herstel superwomen-team probeerde de jury om te kopen met snoepjes ging er (volgens de DKIJV delegatie) wat mis met de tijdverwerking. Maurits, Bob en Fiorella reden 2 strakke winnende ritten met als resultaat….een B-finale…(?).

Het ouderenteam maakte sportief gezien ook een blunder. Roel, Jesse en Quint hadden voor hun ritten een 4de man gevonden die voor haas zou spelen. Prima idee, maar zorg er dan wel voor dat de haas jullie tempo kan rijden in plaats van begin tot eind achteraan te ploegen. J Dit kost de vereniging zelfs punten aangezien de haas mee deelt in de punten.

Al-met-al heeft DKIJV de derde plek in het Wladimir klassement weten vast te houden, zelfs te verstevigen.

12 juli Individuele wedstrijd
Zaterdag individuele wedstrijden op de vlakke en gladde betonbaan te Ammerstol (hoewel in de medailles consequent Amerstel gestanst is). Ook nu weer een goed skeelerweer, prima sfeer en een paar mooie prijzen….

De eerste twee uur reden de jongste categorieën hun wedstrijden. Bij de pupillen 3 heeft Amanda voor de eerste keer de dagoverwinning over 3 afstanden behaalt. Strak kopje, gefocust! Mogelijk heeft de peptalk van Raymond Jansen daar wat meer mee te maken. Hij was namelijk langs gefietst (!) om de DKIJV-ers in actie te zien bij een wedstrijd. Tevens heeft hij met zijn ervaring de nodig tips kunnen geven. Dank hiervoor Raymond!

Mare voelde zich niet lekker maar is toch gestart. Daarbij heeft ze laten zien dat ze op bepaalde afstanden concurrenten gaat inhalen. Bikkel! En op het gebied van aanmoedigen verdien je de eerste prijs.

Rafael begint steeds vaker beslag te leggen op de tweede plek. Op zowel de 200m tijdrit als 400m series is hij gewoon erg snel. Bij de puntenkoers over 8 ronden van 200 meter moest hij net een tweede concurrent voor laten gaan. Die was dan ook wel een stuk groter en sterker. Geeft niet, jouw tijd komt nog wel.

Lieke reedt de wedstrijden alsof het een training betreft. Prima hoor. Belangrijkste is het plezier in skeeleren. Die houding in tegenstelling tot Fiorella. Zij reedt de korte afstanden namelijk zeer fel met een prima 2de plek op de 200m en 3de plek op de 400meter als resultaat. In de daguitslag is ze 3de geworden.

Maurits heeft wat moeite met de korte afstanden in verhouding met andere leeftijdsgenootjes. Op de puntenkoers liet hij zien over een goede conditie te beschikken en er een aantal voorbij te gaan. Op tactisch gebied mag hij wat meer ‘lef’ tonen door bijvoorbeeld voorop te gaan rijden, dan zal er nog meer in zitten. Desalniettemin prima gereden.

Bob reedt juist agressief maar beheerst op de twee korte afstanden naar een 5de en 6de plek. Door een verrekking in zijn lies heeft hij de laatste afstand niet gereden. Goede beslissing, ook al wil je nog zo graag starten.

Jelle heeft deze wedstrijd even een terugslag. Wel alles uitgereden en zijn best gedaan, maar de rest is simpelweg sneller. Dit is nog steeds je eerste jaar skeeleren, de meeste rijden dan geen wedstrijden! Zie het als ‘ervaring opdoen’.

In de categorie Kadetten Jongens rijden Hidde en Hugo al de drie afstanden rond steeds dezelfde plek: Hidde rond plek 5 en Hugo rond plek 7. Hugo kan onder normale omstandigheden beter maar door zijn val op de trainingsavond een paar dagen ervoor is hij wat voorzichtiger. De ‘schade’ in het klassement is beperkt gehouden, hij heeft nog steeds de tweede plek vast.

Als laatste deelnemers zijn Roel en Jesse aan de beurt. Roel – zeer sterk op de marathon, zie 6 en 7 juli – blijkt op een 200 meter baan ook goed uit de voeten kunnen. De concurrentie bestaat echter uit een baanrijder die de bochten net iets beter beheerst. Op de afvalkoers over 20 ronden declasseert hij echter zijn tegenstanders door bijna een ronde te pakken…in zijn eentje. Een tweede dagklassering is dan ook helemaal op zijn plek.

Ook Jesse gaat hard over de betonbaan met krappe bochten. Zo krap dat hij en Roel veelal de het eerste deel van de bocht moeten laten lopen. Ook Jesse weet op in de puntenkoers prima te rijden en als 3de te finishen. Jesse neemt ‘genoegen’ met de derde dagklassering.

 

Sebastiaan van Leeuwen

foto’s: Henk de Vos 
m.u.v. front foto en laatste 4 foto’s  (sebastiaan van Leeuwen)

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6035654296470289649?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]


4 reacties op “Drukke skeelerweekenden”

  1. Maarten Buijsman schreef:

    @ “Hoogkarspel, wie kent het niet…” toevallig kom ik uit Lutjebroek, dat ligt tegen Hoogkarspel aan!=)
    Leuk verslag! En goede resultaten..!

    • Sebastiaan van Leeuwen schreef:

      Mijn ervaring is dat in de kleine dorpen de leukste wedstrijden voor rijders en publiek georganiseerd worden. Hoop dat we nog lang mogen aanschuiven bij de ronde van Hoogkarspel.

  2. Leon van Bohemen schreef:

    hallo allemaal,

    als ik het verslag van Sebastiaan lees over de skeeler prestaties van de DKIJV jeugd, krijg ik het er gewoon warm van.
    We zijn zo verschrikkelijk TROTS op jullie, ambassadeurs van de club en van de sport.

    Nog heeeeel veeel succes bij de wedstrijden dienog komen.

    Leon van Bohemen

  3. Leon van Bohemen schreef:

    hallo allemaal,

    als ik het verslag van Sebastiaan lees over de skeeler prestaties van de DKIJV jeugd, krijg ik het er gewoon warm van.
    We zijn zo verschrikkelijk TROTS op jullie, ambassadeurs van de club en van de sport.

    Nog heeeeel veeel succes bij de wedstrijden dienog komen.

    Leon van Bohemen

Laat een reactie achter