DKIJV 3de plek ploegenachtervolging jeugdskeelercup 2014

Laat onderaan je reactie achter!

Leiderdorp, 31 augustus 2014. Hmmm, regen komt met bakken uit de hemel vallen…en dat vlak voor de finale van de ploegenachtervolging jeugdskeelercup 2014 voor de Wladimiroff Bokaal. Meestal betekend dat een klein deelnemersaantal maar vandaag zijn alle bikkels aanwezig. DKIJV heeft de afgelopen jaren goed gepresteerd op dit onderdeel en heeft een eer hoog te houden. Na 3 eerdere ploegenachtervolgingen dit jaar staat de vereniging stevig op plek 3. De podiumplaats moet nog wel verdedigd worden!

De vele categorieën maken het altijd moeilijk om complete DKIJV teams te maken. De rijders geven aan liever met trainingsmaatjes te rijden in een hogere categorie dan met ‘onbekende’ rijders van andere verenigingen in hun eigen klasse. Zo worden de teams deze keer dan ook samengesteld. Onbekende rijder betekent onbekend niveau. En vooral bij het onderdeel ploegenachtervolging moet het niveauverschil zo klein mogelijk zijn.

Amanda, Iris, en Jennifer vormen het DKIJV team in de pupillen 2 meisjes. Fabian, Bob, Maurits en Joppe komen in de pupillen 1 jongens uit. Roel, Jesse en Hugo zijn een compleet DKIJV team in de Junioren B jongens. Fiorella gaat de strijdt aan in een gemixt team waarvan de verwachting is van gelijk niveau. Dit laatste blijkt jammer genoeg niet te kloppen waardoor ze steeds ‘in moet houden’. Lieke, Mare en Jelle zijn amper terug van vakantie maar komen sportief aanmoedigen!

De twee kwalificatiewedstrijden en de finale zijn door de opdrogende baan spannend hoewel het niet altijd duidelijks is tegen welke categorie er gereden wordt. Verkeerde keuze wielen, double-push versus schaatsslag, ervaring op natte baan, angst om weg te glijden en de indeling in verschillende categorieën drukken allemaal een stempel op de wedstrijd.

Noemenswaardig is de samenwerking binnen de teams waarbij de sterke rijders zich opofferen en het sterke optreden van Fiorella binnen haar mix-team. Roel, Jesse en Hugo zijn op de natte baan de sterkste van alle teams maar op de droge baan is het een ‘close’-finish. Wellicht dat de oomscup wedstrijd van een dag eerder nog in de benen van Roel en Jesse zit. Ook daar hebben ze van zich laten spreken met hoge klasseringen en veel kopwerk waardoor ondergetekende de kopgroep moest laten lopen. Van je clubgenoten moet je het hebben 😉

Als de punten zijn geteld en de stand is opgemaakt blijkt DKIJV de 3de plek vastgehouden te hebben van de 14 deelnemende verenigingen. Een goede prestatie waar we trots op mogen zijn!

Maar….het aanbieden van skeelerfaciliteiten vanuit DKIJV zorgt ervoor dat een steeds grotere groep leden niet alleen in de winter actief is maar ook zomers meerdere dagen gevarieerd kan trainen. Bij de twee skeelertrainingen per week kan de keuze gemaakt worden of dat schaats specifiek is of gericht op skeeleren (double-push). Het aantal skeeler wedstrijdrijders blijft echter wat achter bij de trainingsdeelnemers. Bij de jeugd skeelerwedstrijden is er veel niveauverschil waardoor iedereen mee kan doen! Daarnaast is het gewoon erg leuk om in wedstrijdverband soms met en soms tegen vriendjes en vriendinnetjes te strijden. Voor degene die skeeleren en nog twijfelen; geef je op voor de clubkampioenschappen 14 september en ervaar hoe leuk het is! En volgend jaar zullen er weer jeugdskeeler wedstrijden gehouden worden in de regio…

Volgende week is de finale van de jeugdskeelercup individuele klasse te Leiderdorp. DKIJV heeft ook hierbij een paar rijders in de tussenstand op medailleplaatsen staan. Later meer hierover….

Jeugdskeelercoach Sebastiaan van Leeuwen

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6053817435470162705?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Foto’s: Rob Kleiweg, Sebastiaan van Leeuwen. Foto’s van Henk de Vos volgen.


2 reacties op “DKIJV 3de plek ploegenachtervolging jeugdskeelercup 2014”

  1. Leon schreef:

    alle DKIJV skeeler kanjers.
    van harte gefeliciteerd met deze 3e prijs.
    3 achtereenvolgende jaren in de prijzen gereden.

    we zijn trots op jullie.

    Leon van Bohemen

  2. Raymond schreef:

    Beste Kanjers van de DKIJV,

    Jullie trainer is erg trots op de prestatie die jullie geleverd hebben ga zo door!!!

    Sportieve groet,
    Raymond Jansen

Laat een reactie achter