Bekers oogsten, jeugdskeelercup 2014

Laat onderaan je reactie achter!

Leiderdorp – 7 september 2014 – Even wat getallen; 18 verenigingen en 125 deelnemers waarvan 21 DKIJV-ers. Jeugdskeelercup 2014 individuele klasse heeft de records op deelnemersaantallen weer verbroken, skeeleren lijkt steeds meer te leven in de regio! Een gevarieerd programma, splitsing ochtend en middagdeel voor jongere en oudere categorieën en professionele tijdwaarneming dragen allemaal bij aan het evenement. Het weer heb je niet voor het kiezen maar bij alle vijf wedstrijden afgelopen seizoen hebben we ook hiermee geboft.

Bij de deelnemende DKIJV-ers gaat het zeker niet slecht in de jeugdskeelercup. De laatste wedstrijd weten we over de diverse categorieën 4 zilveren dagplakken bij elkaar te rijden. Dat resulteert in een overall klassement waarbij we 4 maal de 2de en 2 maal de 3de plek weten te bemachtigen. Een prima prestatie aangezien het niveau over heel de linie elk jaar weer hoger is.

Een paar opmerkelijke feiten bij de laatste wedstrijd van 7 september jl.

  • Hidde Bart rijdt zijn beste klassering van dit seizoen; 2de. Vooral de 100 en 300 sprint lijken hem goed te liggen. resultaat is een 3de plek in het eindklassement.
  • Hugo Uijlenbroek laat het in de puntenkoers nipt liggen; hij wordt 4de in de dagklassering. Toch voldoende om zijn 2de plek in het eindklassement vast te houden.
  • Fiorella de Vos laat zien dat ze zeer fel op de korte afstanden is; 2de op de 100m en 1ste op de 300meter. In het sterke deelnemersveld een zeer knappe prestatie. De puntenkoers rijdt ze grotendeels alleen maar wordt hierbij toch 4de. De 2de dagplek is meer dan terecht. Ze komt jammer genoeg net 2 punten tekort voor de 3de plek in het eindklassement; 4de dus.
  • Bob Boek lijkt weer ’terug’ te zijn. Ook hij rijdt een sterke 100m; 3de. Op de 300m en puntenkoers wordt hij 4de, knappe prestatie!
  • Maurits Overbeek zit in de middenmoot op de sprintafstanden, voor zijn doen prima. De puntenkoers valt daarna echter ietwat tegen. Aan de trainingen heeft dat niet gelegen.
  • Jelle Rieff in zijn eerste jaar skeeleren maakt zich weinig illusies. Toch weet hij voor het eerst op de 100m een aantal concurrenten achter zich te houden. Bij de 300meter is het gat met de overige deelnemers ook gedicht, nu de progressie doorzetten!
  • Joppe Kleiweg rijdt op alle afstanden zeker niet slecht. De rest gaat echter net wat harder. De daguitslag is hierdoor wat vertekend.
  • Zo ook bij Fabian Radt, goed gereden, zeker de double-push techniek(!) maar de uitslag is wat vertekend door het sterke deelnemersveld. In een klasse hoger zou die met deze tijden gewoon mee kunnen komen.
  • Jennifer van Leeuwen rijdt in de pool-des-doods. Met name bij de vereniging Woubrugge hebben ze een blik sterke dames opengetrokken. Jennifer d’r tijden zijn zeker niet slecht, evenals d’r marathon ‘schaatsslag’.
  • Lieke Rieff is net als haar zusje en broer bezig in haar eerste skeelerjaar. Ze heeft in de wedstrijden op de korte afstanden de aansluiting gevonden. Goed hoor. Tips van haar zusje gedurende de inspanning worden niet altijd op prijs gesteld. 😉
  • Rafael Kaldenbach verstevigd zijn tweede plek in het eindklassement. Dik 2de op de 100 en 300 meter en 3de in de puntenkoers resulteert in een 2de dagplek. De enige tegenstander die een ‘maatje te groot is’ is dat ook letterlijk.
  • Amanda van Leeuwen wordt verrassend verslagen op haar eigen gebied; de 100m. Duur foutje ergens in haar rit hoewel het er goed uitzag. De 300meter tijdrit weet ze overtuigend te winnen. Dan de ‘lange’ puntenkoers. Tactiek is de eerste ronde punten te pakken om daarna af te zakken. Ze blijft echter bij de koploper kleven en wordt overtuigend tweede. Het foutje op de 100meter zorgt ervoor dat ze 2de van de dag wordt. Een 2de plaats in het eindklassement is ook meer dan terecht.
  • Iris Kleijweg rijdt gedreven en netjes. Toch kan ze nog niet meedoen met gevechten in de kopgroep. Een zeer nette 5de dagplek is haar lot.
  • Mare Rieff heeft het gat met de rest in haar eerst jaar ook gedicht. Ze laat op de 100m al een concurrent achter haar. Volgens seizoen gaan we zeker meer van haar horen, zeker gezien haar gedrevenheid.

Ander opmerkelijk feit; Er is een heus DKIJV materiaalteam aanwezig voor het oliën van de lagers en het stellen van frames. Met dank aan Hellen Dekker en Fred Bezemer. 😉

DKIJV geeft skeeleren de afgelopen jaren een steeds prominentere plek binnen de vereniging. Dat is te merken in de trainingen en bij de wedstrijddeelname. Die zijn goed gezocht, maar het kan uiteraard altijd beter. Vooral vanuit de oudere categorieën (kadetten / junioren) zien we weinig wedstrijddeelname terwijl het juist voor afwisseling, nieuwe prikkels en wedstijdhardheid kan zorgen. Pak op die handschoen….!

Eindklassement

Naam Categorie Plaats
Roel Boek JuniorenB Jongens 2 – Zilver
Jesse Nijkamp JuniorenB Jongens 3 – Brons
Hugo Uijlenbroek Kadetten Jongens 2- Zilver
Hidde Bart Kadetten Jongens 3 – Brons
Jesse Stam Kadetten Jongens 9
Ruben van der Horst Kadetten Jongens 12
Lennard van Giessen Kadetten Jongens 14
Bob Boek Pupillen 1 Jongens 8
Maurits Overbeek Pupillen 1 Jongens 9
Jelle Rieff Pupillen 1 Jongens 14
Joppe Kleiweg Pupillen 1 Jongens 15
Fabian Radt Pupillen 2 Jongens 5
Rafael Kaldenbach Pupillen 3 Jongens 2- Zilver
Eva van Bergen Kadetten Meisjes 11
Fiorella de Vos Pupillen 1 Meisjes 4
Kathelijne van Giessen Pupillen 1 Meisjes 13
Jennifer van Leeuwen Pupillen 2 Meisjes 11
Lieke Rieff Pupillen 2 Meisjes 13
Amanda van Leeuwen Pupillen 3 Meisjes 2- Zilver
Mare Rieff Pupillen 3 Meisjes 5
Iris Kleiweg Pupillen 3 Meisjes 6

Oomscup
Voortbordurend op wedstrijden….op 6 september is de laatste wedstrijd van de Oomscup (junB tot Masters) gereden. Ook hierbij hebben een aantal DKIJV-leden zich naar mooie posities in het klassement over 10 wedstrijden gereden;

Naam Categorie Plaats
Roel Boek Jeugd Jongens 5
Jesse Nijkamp Jeugd Jongens 5
Sebastiaan van Leeuwen (myv) Masters 40+ 1 – Goud
Koos Haakma (myv) Masters 40+ 7
Hellen Dekker Masters 40+ (dispensatie) 22
Fred Bezemer Masters 50+ 8

Rest mij alle deelnemers te bedanken voor hun inzet. Er zijn altijd leuke en minder leuke gebeurtenissen bij de wedstrijden, maar het groepsgevoel onderling de DKIJV-ers voerde immer de boventoon. Van pupillen 3 tot Junioren B werd er steeds onderling aangemoedigd met de ouders erbij. Nog één keer kunnen we dat doen dit seizoen..…ik verwacht jullie dan ook allemaal op het CK.

Jeugdskeelercoach – Sebastiaan van Leeuwen

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6059033637408649201?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

 


Laat een reactie achter