En gevlamd is er!

Laat onderaan je reactie achter!

Nootdorp – 14 september – Clubkampioenschap skeeleren. Ik heb er bijna niet van kunnen slapen. Ervoor niet, vanwege ’toch spannend’; zo’n eerste kampioenschap skeeleren organiseren. En erna ook niet, vanwege nog nagenieten van de sfeer en het spektakel.

Natuurlijk, voor onze ervaren wedstrijdrijders was het ‘een van de vele’.
Maar voor veel van de rijders, de dag-organisatie en de vereniging was het toch ‘de eerste keer’.
En dan wil je maar wat graag dat vooraf gestelde ambities ook uitkomen, een kampioenschap
– voor jongste pupil tot meest seniore Master
– voor beginneling tot snelheidsduivel
– met een zo hoog mogelijk aantal rijders aan de start

De volgorde sprint-marathon-sprint was met zorg gekozen, naast enige praktische redenen werd zo ook op het herstelvermogen van rijders een beroep gedaan, na de langste afstand kunnen normaliter de schoenen weer aan.

Maar nu dus niet.; dit vonden we als organisatie een aardig verrassingselement.

We hebben heel bewust afgezien van onderdelen als puntenkoers en series; dit zijn elementen die voor de nog-niet-wedstrijdrijders onbekend zijn en voor onervaren rijders ook risicovol zijn vanwege de grotere kans op valpartijen.

Op een enkele onschuldige buiteling na is de dag dan ook zonder bloedvergieten verlopen; daar zijn we blij mee.

Zonnetje: check
Veel rijders: check
Mooie ritten: check
Veel enthousiaste extra hulp op de dag zelf: check
Veel publiek: ehhhm, daar moeten we nog wat aan werken
Veel prijzen: check
Iedereen tevreden: we hopen het, we laten ons graag tips toekomen voor de volgende editie

De volgende editie?: ja toch zeker?

De wedstrijd
Ik beperk me toch enkele highlights; de volledige uitslag is te vinden op MyLabs http://www.mylaps.com/en/events/1077644
Voor diegenen die dat willen; zij kunnen zich dus nog een uurtje verpozen met alle tijden, snelste rondes, einduitslagen en grafieken.

Een voorbeeld voor alle anderen is wellicht Roel Boek. En dan niet alleen maar omdat hij absoluut de snelste is, maar ook vanwege zijn beleving van de sport, welgemanierdheid & sportiviteit op en naast de baan en getoonde interesse naar andere rijders. Topsport & topsporter.

Jesse is natuurlijk vaste runner-up. Veel pupillen kennen Jesse ook als De Grote Grappenmaker, meestal Iets Te Laat en met PP; piepende lagers. En daarmee zet Jesse sterk neer -zeker voor de wat jongeren dat heel snel kunnen rijden ook heel goed samengaat met plezier maken. En beiden verpersonaliseren daarmee goed DKIJV; ambitie en plezier gaan hand in hand.

Alle nieuw-wedstrijdrijders en alle zij-instromers: goed dat je meedeed. Dan win je dus niet maar dat had je waarschijnlijk ook niet echt verwacht? Voor Floortje (meisjes pupillen 2) is er nu natuurlijk geen excuus meer; zij kwam, zag, en overwon. We hopen dat je deelname nu je zal verleiden om volgend seizoen meer wedstrijden te gaan rijden. Voor jezelf en als trotse vertegenwoordiger van onze vereniging.

Sterk presteerde ook Lotte (junior B). die zich niet liet weerhouden door mogelijk vroegtijdige uitval vanwege die vervelende blessure en aangemoedigd door haar trainingsgroepje. Finishte toch op de marathon in dezelfde ronde als Roel maar had in haar voorlaatste ronde even tijd voor kopje thee genomen 🙂

Elena (Kadetten meisjes) heeft de smaak weer helemaal te pakken naar het zich laat aanzien. Zozeer zelfs dat zij ook weer de schaatsen gaat aantrekken. Top!

Sebastiaan (Masters heren) maakte zijn reputatie waar; winnaar en zelfs nog een scherpe 5e! tijd op de sprint.

Niels (senioren heren) en Anne (heren Masters) streden als zoon en vader tijdens de marathon. Duidelijk bleek dat de inspanningen van Anne de afgelopen weken tot resultaat leidden; Niels kon maar net aanhaken en uiteindelijk voorblijven.

Siebe, Meike en Sterre (jongen en meisjes pupillen 3) zijn wel de jongst-nieuwelingen die meededen; let op ouders; het kan zo maar zijn dat ze meer gaan willen!

Iris (Kneppers) (meisjes pupillen 2); eerst wilde je niet. En later toch weer wel. Goed van je.

Verder presteerde de vaste wedstrijd-ploeg ‘JeugdSkeelerCup’ naar hoop & verwachting eigenlijk zoals  Jennifer, Fabian, Bob, Maurits, Joppe, Fiorella, Hidde, Rafael, Amanda, Iris, Jelle, Lieke, Ruben, Mare en anderen.

Meestal goud, soms zilver of brons of daar nog even wat van af.

Voor uitlagen: MyLabs: http://www.mylaps.com/en/events/1077644

en het medaille-overzicht hier onder:

uitslagen CK skeeleren DKIJV 2014 1e tijdrit uitslagen CK skeeleren DKIJV 2014 2e tijdrit uitslagen CK skeeleren DKIJV 2014 klassement uitslagen CK skeeleren DKIJV 2014 mar kad+jun uitslagen CK skeeleren DKIJV 2014 mar Pup 1+2 uitslagen CK skeeleren DKIJV 2014 mar Pup3 uitslagen CK skeeleren DKIJV 2014 mar sen+master

Tot volgend jaar tijdens de Tweede clubkampioenschappen Skeeleren DKIJV,

Namens, de organisatie.
Antwan Radt

Enkele Foto’s van Henk de Vos:

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6059424713223556177?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

 


Laat een reactie achter