Trainingsweekend Wekerom – een ervaring van een DVIJC-er

Laat onderaan je reactie achter!

Wekerom – In het weekend van vrijdag 5 september tot en met zondag 7 september is het jaarlijkse trainingsweekend van DKIJV gehouden. Voor mij, als DVIJC-er, de eerste keer en voor iedereen de eerste keer op de nieuwe locatie in Wekerom na jaren in het Limburgse Heuvelland te hebben getraind.

De bouw van De Eikenstek is in december 2012 afgerond dus we komen in een mooie accommodatie aan de rand van het “Wekeromse zand “.

Het weerbericht voor de beide dagen ziet er goed uit en je ziet bij iedereen die arriveert dat ze er zin in hebben. Na een voedzame pastamaaltijd volgt nog een gezellige avond die nog lang zou duren…

Op zaterdag hebben we voorrijders van de Edese IJsvereniging onderverdeeld in 3 groepen. De eerste groep gaat richting de Posbank, de tweede groep naar de Utrechtse Heuvelrug en de derde groep, de MTB-ers, duiken het bos in.

Onder begeleiding van de voorrijders wordt er in strak maar constant tempo naar de Posbank gereden waar op de hellingen rond de Posbank de “toekomstige generatie” even los mag terwijl anderen er achter komen dat de wet van de zwaartekracht nog steeds geldt. Na een bakkie en wat verplichte calorieën komen we na ruim 100 km weer voldaan thuis.

Als alle groepen er weer zijn komen de verhalen los, vooral over de mooie routes en de technische mankementen. Hier en daar een gebroken spaak, speling op het bracket, lekke of versleten band welke allemaal met vereende krachten worden opgelost.

wekerom groep

Zaterdagavond volgt een spel onder leiding van Chiel waarbij je met behulp van Internet en Google     het spel kan winnen. Johan speelt voor troubadour en bij sommige nummers ontstaat er zelfs een koortje.

Zondag begint met een droogtrainging waarna er in de middag weer in drie groepen gefietst wordt.

Een prima geslaagd trainingsweekend, prima georganiseerd en wat mij betreft tot een volgende keer.

Tot op het ijs en groet,

John van Wasbeek


Eén reactie op “Trainingsweekend Wekerom – een ervaring van een DVIJC-er”

  1. Leon schreef:

    hallo John,
    bedankt voor je enthousiaste ervaring, ondanks de blessure die je hebt opgelopen. volgend jaar weer, en …. wellicht nog een aantal nieuwe DVIJC-ers.
    gr. Leon

Laat een reactie achter