Goudkoorts bij drempelwedstrijden

Laat onderaan je reactie achter!

De uithof – 24 oktober 2014 – Hoe je het ook wendt of keert om kwart over vijf opstaan om naar een schaatswedstrijd te gaan blijft vroeg. Toch bleek het vanmorgen de moeite van de wallen meer dan waard voor de DKIJV’ers die weer en wind trotseerden om naar de

Uithof te gaan. De drempelwestrijd van HVHW was top georganiseerd en de DKIJV’ers wisten flink wat medailles te bemachtigen.

Pupillen E en F
Om klokslag zeven uur klonk het eerste startschot. Voor DKIJV kwamen aardig wat kinderen in de baan. De meisjes en jongens pupillen E en F reden twee keer een 100 meter rechtuit. Dennis, de jongste telg van de familie Van Leeuwen mocht samen met Guus Doodeman het spits afbijten. Ze reden hun eerste 100 meter in wedstrijdverband. Soms met vallen en opstaan maar met de grootste lol. Ze leverden een topprestatie. Daarna was het de beurt aan Mare Rieff en Birgit Radt. Deze dames hadden vorig jaar al aan het schaatsen van wedstrijden mogen ruiken en hadden er zin in. Dat enkele favorieten voor de winst naar de E zijn gegaan werkte extra motiverend. Mare moet het vooral van haar goede start hebben en Birgit maakt al mooie lange slagen net als haar grote broer Fabian. Kyra Stevens deed ook mee bij de meisjes pupillen F en betrad als een echte leeuwin het strijdtoneel. Daarna was het de beurt aan de jongens E: Thijs Berg, Luuk Doodeman en Patrick van Ispelen. Patrick viel vlak na zijn eerste start maar hij stond snel weer op en schaatste met zijn gebruikelijke ‘big smile’ verder. Zijn tweede rit ging een stuk beter. Thijs was met zijn opa (red.Kees Hoek) gekomen en liet maar weer eens zien dat schaatsen hem duidelijk in de genen zit. Ook Luuk reed twee keer een mooie 100 meter.

Pupillen C en D
Bij de jongens D verschenen Rafael Kaldenbach en Sam Stevens aan de start. Rafael schaatst steeds sneller en liet een mooie 100 en 300 meter zien. Ook Sam reed twee goede ritten. Bij de dames namen Lieke Rieff en Iris Kleiweg het twee keer in een directe rit tegen elkaar op. Iris heeft een enorme sprong gemaakt, die ze inzette tijdens het skeeleren, en wist Lieke twee keer te verslaan. Al kwam Lieke op de 300 meter op het laatste rechte stuk mooi terug. Dit belooft een spannend seizoen te worden. Ook bij de jongens verdedigden twee heren de blauwwitte kleuren van DKIJV. Het was de beurt aan Fabian Radt en Ruud van Leeuwen. Ruud snoepte flink wat secondes van zijn PR af. En Fabian lukt het om steeds dichter bij Ted in de buurt te komen.

Pupillen A en B
Bij de pupillen B had DKIJV maar twee ijzers in het vuur. Kathelijne van der Giessen ging er in beide ritten als een speer van door. Jelle Rieff reed trots als een pauw rond in zijn DKIJV-schaatspak. Paddy Smit is nog steeds een maatje te groot, maar hij heeft duidelijk baat gehad bij het skeeleren. Bij de pupillen A kwamen Fiorella de Vos, Elsa van Leeuwen en Otto de Fraiture voor DKIJV in de baan. Otto reed twee mooie steady races. Ook Fiorella de Vos liet zien dat ze niet alleen prachtig skeelert maar ook op de ijsbaan haar vrouwtje staat. Elsa vond zelf dat haar 300 meter een stuk beter ging dan haar 500 meter. Maar alle twee haar ritten zagen er prima uit. Nadat de laatste dame over de finish was gegaan konden de schaatsen uit.

 

Gouden dames (en heer)
Om precies 9 uur was het tijd voor de prijsuitreiking. Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen en moet je vooral proberen om jezelf steeds te verbeteren, toch is het geweldig leuk als je het erepodium mag betreden namens jouw club. DKIJV wist een flink aantal medailles te bemachtigen. De dames oogstten maar liefst drie keer goud. Mare, Kathelijne en Fiorella mochten op het hoogste podium plaatsnemen. Birgit ging met een zilveren medaille naar huis en Iris met een bronzen plak. Bij de heren was het vooral zilver dat er blonk. Thijs ging voor de bronzen medaille. Rafael, Fabian en Jelle gingen er met een zilveren medaille van door. Otto wist als enige man goud te veroveren. Iedereen kreeg een mooi vaantje als aandenken aan deze leuke wedstrijd. DKIJV mag trots zijn op de prestaties van al haar jeugdige schaatstalenten.

Juliette Rieff

Foto’s: Henk de Vos

 [pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6074114348110171521?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]


Eén reactie op “Goudkoorts bij drempelwedstrijden”

  1. Juliette schreef:

    Sorry het was niet Thijs maar Luuk die de bronzen plak pakte! Luuk gefeliciteerd met je medaille!

Laat een reactie achter