Regiowedstrijd shorttrack Dordrecht.
—Edit: nu met filmpje—

Laat onderaan je reactie achter!

Dordrecht – Sportboulevard – 24 oktober 2014 – Zaterdag stond de eerste regiowedstrijd op het programma. Fabian en Joppe reden daar drie keer een 500 meter. Fabian als pupil 2 in divisie C en Joppe als C junior bij de junioren / senioren. Het mooie van de regiowedstrijden is dat de series bepalen in welk niveau je terecht komt. Dat betekent dat je altijd wel tegenstanders van (bijna) gelijk niveau treft.

Joppe reed dus 3 x een 500 meter. Hij kon in deze wedstrijden (ook tegen senioren) strijd leveren. Helaas viel hij in de eerste heat. In de halve finale ging het beter en werd hij tweede. In de C-finale wisselde Joppe steeds van eerste en tweede plek met een tegenstander van Alkmaar. Uiteindelijk wist Joppe de C-finale te winnen. Hij hield een goed gevoel over aan deze wedstrijd.

Op basis van de in het vorig seizoen gereden tijden, werd Fabian ingedeeld in divisie C. Het was al snel duidelijk dat Fabian door de zomertrainingen en het skeeleren vooruitgang had geboekt. Hij won 3x met overmacht. In de finale, waarin de rijders persoonlijk werden voorgesteld, leek hij nog tegenstand te kunnen verwachten van Timo Boersema van HVHW. Fabian moest hem bij de start nog even voor laten gaan maar nam daarna beslist de kop om deze niet meer af te staan.

Behalve de winst in de C-finale, verbrak Fabian ook nog zijn persoonlijk record op de 500 meter.

Coach Antwan en de enige DKIJV supporter concludeerden samen met Joppe en Fabian, dat het een geslaagde middag was.

Rob Kleiweg.

 


Laat een reactie achter