Marathonflits nr. 3 (2014/2015)

Laat onderaan je reactie achter!

—2x Brons voor DKIJV bij het  ZHK Marathon—

De uithof, zondag 16 november 2014 – Vandaag was het zover het “ Zuid-Hollands-Kampioenschap Marathon”. Om 17.30 uur begonnen de meisjes  pupillen aan hun wedstrijd. Helaas waren er geen meisjes van DKIJV aan de start. Hierna was het de beurt aan de jongens voor hun 8 ronden. Hier wel 2 bikkels van onze club, Maurits Overbeek bij de A-pupillen en Fabian Radt bij de B/C pupillen. Na een spannende strijd waar het tot 1,5 ronde voor het eind allemaal nog bij elkaar lag werden Maurits 10e en Fabian 7e in hun categorie.

Na de prijsuitreiking en dweil was het de beurt aan de Meisjes C-en B junioren voor hun 15 ronden.

Hier deed  Mariska van Zon van de ANCO selectie mee . Na heel  veel kopwerk (ca. 10 ronden) van Maureen Onderwater(IJVL) waren het de 2e jaars B-junioren van het Gewest ZH die aan het peloton  gingen sleuren.  Mariska reed hier zeer netjes in mee en liet zich niet gek maken of wegdrukken en veroverde telkens weer een goede positie. Tegen het sprintgeweld van het gewest (B-junioren) was niets de beginnen, maar Mariska werd hier direct vlak achter heel netjes 6e bij de C-junioren met nog een paar bekende namen achter haar latend. (Klasse Mariska, graag zien we je nog eens terug in de Marathon competitie)

Direct hierna waren het de jongens C- en B junioren die hun 20 ronden mochten rijden. Helaas lag Jesse Nijkamp met koorts op bed en was Hidde Bart verhinderd (beiden hadden maar al te graag mee gedaan). Alleen dus Roel Boek en Hugo Uijlenbroek van het ANCO Marathon team die de eer van de DKIJV hoog moesten houden. Nu, dat hebben ze gedaan. Ook hier weer het bekende spektakel. In het begin waren er wat uitvallen van IJVP en WIJC, maar dat waren spelde prikken, grotendeels was het 1 groot peloton. Bij het ingaan van de laatste ronde was er nog niet te zeggen wie er zouden winnen . Roel lag rond de 4e 5e positie en Hugo 10e 12e. Na een uitermate spannend verlopen laatste ronde waar Hugo bij de laatste bocht de binnenbocht nam waar anderen naar buiten uitwaaierden was het in een bloedstollende laatste sprint dat Roel 3e bij de B-junioren en Hugo 3e bij de C-junioren na afloop de mooie bronzen medailles van het gewest Zuid-Holland in ontvangst mochten nemen.  Gefeliciteerd mannen!!

Uw verslaggever,

Wim Uijlenbroek


Laat een reactie achter