Wedstrijdverslag Internationaal pupillen tournooi Deventer

Laat onderaan je reactie achter!

Deventer, Zaterdag 22 november – Fabian Radt (HPC) deed als gastrijder van team IJVL mee aan dit pupillentournooi. Leuk!, 24 teams (pupillen D/H C/B/A) vanuit alle windstreken NL en ook teams uit Duitsland en Polen. En in Deventer, dus alweer een baan die kan worden aangevinkt op het lijstje. Een goed georganiseerd tournooi vooral ook, compleet met gastvrouwen bij entree, programmaboekjes, geprinte uitslagenlijsten-protocollen, goed gevulde goodie-bags voor alle rijders en zelfs per team een tas met lokale lekkernijen.

Voor rijders die al een scherpe tijd hadden staan bleken de omstandigheden niet optimaal (het ijs ‘gleed niet’ zo wisten zij-die-het-kunnen-weten het te formuleren). Ook Fabian kon zich op zijn 100 en 300 meter niet verbeteren met een pr. Niettemin 4e in het eindklassement (van 24); en dat is prima.

Op de afsluitende marathon HPC (4 ronden) wist Fabian als 2e te finishen. Samen met Ted (Dalrymple, HVHW) hadden ze een plannetje bedacht om de eerste 2 ronden op hoog tempo samen op te rijden. Daarna zou Ted gaan voor eigen winst -natuurlijk-. Twee rijders kropen de laatste 2 ronden achter Fabian mee en lieten het kopwerk aan Fabian, met de verwachting in de eindsprint daar hun voordeel mee te gaan doen. Tevergeefs dus, Fabian bleek beslist niet van plan zijn 2e positie op te geven en hield stand.

Een aanrader dit tournooi en wellicht weet DKIJV zich voor volgend jaar ook een plek te bemachtigen met een eigen pupillen-team. Team IJVL eindigde in het team-klassement op de 16e plaats.

Uw verslaggever,
Antwan Radt


Laat een reactie achter