DKIJV vierde in Eindhoven

Laat onderaan je reactie achter!

Eindhoven, zaterdag 21 december 2014 – Zaterdagmiddag rond de klok van half vier vertrok een groepje enthousiastelingen vanuit Delft naar het IJssportcentrum in Eindhoven. Het was guur en donker en het regende en stormde. Toch trotseerden Otto, Fiorella, Jelle, Cathelijne, Fabian en Veerle en coach Lotte het herfstachtige weer om de eer van DKIJV hoog te houden. En met verve, ze reden diverse PR’s en wonnen aardig wat eremetaal. Met die aankomende talenten voor de DKIJV-selectie zit het volgens uw verslaggever dus wel goed. Een verslag van een enerverende avond.

Helm verplicht
Onderweg baarden de verhalen van Sebastiaan van Leeuwen over een zandbaan, waar je tijdens het schaatsen je eigen schaatsen moet slijpen, het slijpteam enige zorgen, maar gelukkig bleek de ijskwaliteit mee te vallen. De mooie 400 meter baan lag er goed bij en was sfeervol aangekleed met kerstverlichting, geen verrassing in de stad van het licht van meneer Philips. Het eerste obstakel was echter de DKIJV-beach vlag. Het bleek nog geen sinecure om dat ding in elkaar te zetten. Nadat ‘Hoofd vlaggen’, meneer Radt, bijna mevrouw Radt had onthoofd, wapperde de vlag toch weer fier in de wind. Wij raden iedereen voortaan aan met een helm op naar de baan te komen als je je in de buurt van de vlag wilt begeven.

Eremetaal
Om half zeven barstte het schaatsgeweld los. DKIJV deed in bijna alle categorieën mee voor de medailles. Fabian en Veerle reden een 100 meter en een 300 meter. Helaas eindigden deze twee jongste talentjes net naast het podium op de individuele afstanden. Jelle en Kathelijne mochten voor een 300 en een 500 meter aantreden. Jelle scherpte zijn PR op de 500 van vorige week in Grefrath met een halve seconde aan. Kathelijne greep twee keer zilver en was daarmee de meest gelauwerde schaatsster van DKIJV. Fiorella en Otto reden een 500 en een 700 meter. Otto haalde brons op de 500 meter en Fiorella op de 700 meter. Als Fiorella niet was gehinderd op de 500 meter had er voor haar op die afstand misschien ook nog wel een podiumplek in gezeten. In totaal behaalde DKIJV een mooie vierde plaats. Ze lieten daarbij driekwart van de clubs achter zich. Super!

Breed maken
Na de individuele afstanden was er dit jaar nog genoeg tijd over voor de marathon. Wel startten de meisjes en de jongens in één leeftijdscategorie gewoon tegen elkaar. Voor deze discipline is enige wedstrijdervaring wel een groot voordeel. En dat begint al aan de start, waar je jezelf letterlijk breed dient te maken. Ook tijdens het rijden moet je je ruimte opeisen. Fiorelle en Kathelijne hielden de marathon voor gezien maar de overige DKIJV’ers reden de benen uit hun lijf. Fabian reed een super race en werd tweede. Veerle werd derde (in het totaal) en eerste bij de meisjes in de C-categorie. Jelle werd vierde op zijn eerste marathon ooit en ook Otto haalde een vierde plaats. En dan te bedenken dat hij tegen twee toppers uit Grefrath moest aantreden. Die dame en heer zijn echt een klasse apart. Niet alleen wat betreft de tijden die ze rijden maar ook wat betreft hun formaat. Als je de dikte van hun benen ziet, vraag je je toch echt af wat ze daar eten… Dus ook op de marathon prima prestaties dame en heren!

Leerpuntjes
Het was niet een alleen een super leuke maar ook een leerzame wedstrijd in Eindhoven. Want alleen door aan wedstrijden deel te nemen, leer je wat je moet doen als je tegenstander je zowat van de sokken rijdt en je geen voorrang verleent op de kruising. Ook leer je dat als je tussen een peloton breedgeschouderde beren staat op de marathon dat je je breed moet maken en je plekje op moet eisen. En alleen bij een wedstrijd leer je dat het soms levensgevaarlijk is om je in de buurt van de vlag te begeven als het Hoofd vlaggen de beach vlag in elkaar zet! 😉 Dank allen voor de gezelligheid en Lotte voor het coachen. We hebben genoten! Op naar de volgende wedstrijd.

Uw verslaggever,
Juliette Rieff

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6096163948710241921?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

 


2 reacties op “DKIJV vierde in Eindhoven”

  1. Juliette schreef:

    Foto 1 & 2 zijn nog van Grefrath, foto 3 van afgelopen zaterdag van de Uithof, toen we onze jaarlijkse kerstfoto wilden maken en er vier enthousiastelingen opeens ook op de foto wilden!;-)Klik voor de gereden tijden hiernaast http://www.ijce.nl/www/doc/2014-2015/pupillentoernooi_2014_uitslag.pdf

  2. Juliette schreef:

    Sorry had niet goed gelezen. 33.86 is zijn PR op de 300 meter. En op de 500 meter 55.09 (gereden in Eindhoven).

Laat een reactie achter