Een korte impressie van het Förderkreispokal-toernooi in Grefrath

Laat onderaan je reactie achter!

Eissportzentrum Grefrath, Duitsland, Zaterdag 13 december 2014 – Zaterdagochtend komen de deelnemers en begeleiders Grefrath —net over de grens bij Venlo— binnen voor de wedstrijd . Het valt bij aankomst op dat er veel auto’s met Nederlandse nummerplaten op de parkeerplaats staan. Deze wedstrijd is erg populair bij ons Hollanders. Uit alle hoeken en streken van het land is er afgereisd naar deze prachtige ijsbaan, zo dicht bij de grens! Eén ding is al snel duidelijk, de sfeer moet hier wel goed zijn. En dat klopte de hele dag.

Ook de organisatie is van die …eh welbekende degelijkheid. Mooi op tijd wordt er begonnen met de wedstrijden en er zijn veel kinderen. En een prachtig scorebord met de namen van de deelnemers en hun tijden. Dat zou die andere schaatsbaan dicht bij de kust wel als voorbeeld kunnen nemen!

De 300m verloopt voor Bob en Rafael niet zo goed. Beide vallen in de bocht en Bob komt hard tegen de boarding, helaas voor Bob, …ook die is van die Duitse degelijkheid.

Gelukkig rijden Bob en Rafael de 500m wel uit. Allebei een beetje voorzichtig maar dat is wel zo verstandig.

In de loop van de dag hoor ik van een deelnemer dat de bochten hier toch anders zijn; vast met een andere straal dan wij gewend zijn. Misschien is het wel waar.

Tja, en verder een heerlijke dag voor Amanda en Jennifer de zusjes van Leeuwen, snel en altijd sterk. Kathelijne die dacht ik, vijfde werd. En de rest van de klassering is mij wat ontgaan. Fiorella met haar mooie slagen op het ijs en natuurlijk Jelle die laat zien hoe je in korte tijd kan leren snel, steeds harder en mooier te gaan schaatsen.

En natuurlijk last but, not least DKIJV topper, Fabian die als enige een mooie derde plaats pakte. Dik verdiend en knap in zo een sterke bezetting en Internationale allure!

De dag eindigde met een estafette waarin alle acht DKIJV’ers een ronde reden. Soms kon de overname van het stokje een klein beetje beter en sneller maar zo blijft er wat over om volgend jaar te verbeteren.

De eindklassering leverde een mooie …ehhh, zevende?? Plek op van de 16 deelnemende teams of was dat de uitslag van de estafette. In ieder geval we waren een mooie middenmoter in het algemeen klassement.

Dank aan coach Lotte die alle deelnemers op de baan coachte en naarmate de dag vorderde het toch best wel koud kreeg, dat liet ze mooi niet blijken en ze stond tot de laatste slag van het team op het ijs. Klasse!

De dag eindigede met een mooie prijsuitreiking die precies een kwartier na de laatste wedstrijd begon en waarbij elke deelnemer een echte oorkonde kreeg en een mooi Duits brood. Dat ging er wel in op de terugreis! Het was de moeite waard.

Grefrath, tot volgend jaar.

Uw verslaggever,
Alexander Kaldenbach

Gelukkig hebben de de foto’s nog:
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6093176792420449825?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6093720239085983185?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]


Laat een reactie achter