Marathonflits nr. 4 (2014/2015)

Laat onderaan je reactie achter!

De uithof, 12 december 2014 – De Junioren B en C reden de 4e marathon van dit seizoen, die meetelt voor de Oomssport Cup. Van DKIJV namen Roel Boek, Hugo Uijlenbroek en Hidde Bart deel. De vierde vaste deelnemer Jesse Nijkamp was er dit keer niet bij om zich te sparen voor het Zuid-Hollands Kampioenschap de volgende dag. Dat deden er velen, zodat er met 14 man een behoorlijk kleiner deelnemersveld was dan gebruikelijk. Een goede kans dus om veel punten te pakken voor het klassement.

Roel zei van te voren geen kopwerk te zullen doen vanwege het aanstaande ZHK, maar gretig als hij altijd is zagen we Roel toch regelmatig aan kop rijden en soms zelfs voor het peloton uit. Hugo bleef wel lekker op een goede plek in het peloton zitten. Hidde reed achter in het peloton mee.

Leuk was het om de teamgeest onder de DKIJV’ers te zien. In ronde 13(!) viel Hidde en meteen gingen Roel en Hugo aan kop van het peloton rijden en lieten het tempo sterk terugvallen. Zo kon Hidde vrij snel het gat naar het peloton weer dichtrijden.

Tot anderhalve ronde voor het einde werd er rustig gereden, voor zover je rondjes binnen de 40 seconde rustig kunt noemen. Daarna werd er volop gesprint. Hugo Uijlenbroek wist er een laatste rondje onder de 30 seconde uit te persen en eindigde zo als snelste C junior en kreeg 10,1 punten! Roel Boek eindigde op de 2e plek bij de B-junioren, goed voor 9 punten. Hidde had geen goede benen meer voor een eindsprint, maar vergaarde nog wel 5 punten voor het Oomssport Cup klassement.