Regiocompetitie shorttrack – D’rop of d’ronder?

Laat onderaan je reactie achter!

Utrecht, 17 januari 2015 – Een wedstrijdverslag van de Regiocompetitie shorttrack in Utrecht met in het ochtendprogramma Fabian en Anne aan de start en het middagprogramma Joppe Kleiweg. Het was een spannende dag; alle drie de rijders hadden wat neer te zetten. De vraag is: was het d’rop of d’ronder?

Even wat uitleg over indelingen bij het shorttrack:
Hoewel ook het shorttrack indelingen kent op leeftijd (pupillen 3, 2 en 1 -maar ook wel Junior F, E, D, C, B, A, waarbij F, E, D dan de pupillen zijn en C, B, A de junioren-) worden bij wedstrijden rijders ook vaak ingedeeld in snelheidsklasse (D, C, B en A).

Bij de regiocompetitie rijden de pupillen 2 en 1 altijd gelijktijdig en zonder verder onderscheid want er wordt ingedeeld en klassement opgemaakt in de snelheidsklassen (dus leeftijdsonafhankelijk)

Anne Tom, pupil 1, divisie D
Anne is nieuw aan de start voor DKIJV en heeft nu haar eerste wedstrijd met licentie. Het mooie is dat je dan per definitie een pr zult rijden en ook voor eens en altijd te Googelen zult zijn. Omdat ze dus nog helemaal geen officieel pr heeft staan is Anne ingedeeld in klasse D.

Tatatatatataaaaa: 1.02:22 op de 500 meter en daarmee een mooie 2e plaats over-all. Als coach ben ik de beroerdste niet en tactvol heb ik Anne uitgelegd dat ze met dit mooie resultaat waarschijnlijk volgende keer zal mogen strijden in de divisie C en daarin mooi mee gaat doen voor de laatste plaats 🙂 Dat heb je met shorttrack; ben je eindelijk een beetje hogerop geklommen, nog voordat je er van kunt genieten word je gepromoveerd naar een hogere snelheidsklasse. Kun je weer van voren af aan beginnen…

Fabian Radt, pupil 2, divisie B
Na het (gemeten naar het sportieve resultaat) dramatische toernooi in Enschede was de coach benieuwd wat Utrecht zou brengen voor Fabian. Nou… het bracht de overtreffende trap. De voortekenen waren ook wel goed:

  • snelle tijden op de lange baan,
  • vriendelijke weersomstandigheden,
  • tikje zacht ijs, fijne schaatshal
  • en de in positie verzette ijzers onder de schoenen.

Voor het eerst aan de start in de B-divisie en wat gebeurt: achtereenvolgens 1e, 3e (maar wel tijdsnelste 3e) en 2e. Daarmee 2e plaats over all en 3 keer een pr; nu 57.09 en dat is minus 2.5 seconden tov zijn vorige pr.

Ook Fabian kan zijn borst gaan natmaken als hij misschien als ‘beloning’ volgende keer bij de A’s moet aantreden. Dan krijgt-ie weer flink op z’n donder waarschijnlijk.

Joppe Kleiweg, junior C
Als je volgende keer ergens Joppe tegenkomt:

  • begroet ‘m met schouderklopjes en met respect;
  • zeg ‘meneer’ tegen ‘m svp,
  • en spreek aan met ‘u’ in het vervolg.

Joppe moest vol aan de bak. Zijn tegenstanders zijn behalve junioren ook volwassen kerels deze keer want de organisatie had er voor gekozen om de junioren samen te voegen met de senioren/Masters en zo stond Joppe ineens aan de start van de International Masters Cup Silver M. Ga d’r maar aan staan als 14 jarig ventje.

En dat deed Joppe! —Nou werd hij die middag goed gecoached (vanwege het vertrek ’s middag van ondergetekende nam Anja Kleiweg de honneurs waar en de coachversierselen over.)— Maar liefst 7 keer moest Joppe aantreden; driemaal een 500 meter, driemaal een 1000 meter EN een relay 3000 meter. Dat-ie het heeft overleeft is al een prestatie op zich!

In de einduitslag weliswaar een bescheiden een-na-laatste plekje, maar dus zeker toch een bevochten prestatie van formaat.

Relay
Verder een nieuwtje bij het onderdeel relay. De organisatie heeft ervoor gekozen om dit spektakelonderdeel voortaan ‘op de dag zelf’ in te delen. Verenigingen kunnen dus geen teams meer inschrijven. En dat is voor onze rijders een geweldige opsteker, want als DKIJV konden we nooit een eigen team aan de start brengen vanwege te weinig rijders. Ook voor veel andere verenigingen is dit een top-besluit. Voor de jeugd zelf maakt het ook helemaal niets uit; die rijden echt met heel veel plezier in mix-teams. Bijkomend voordeel is ook dat je op deze manier nog sneller elkaar leert kennen en dat maakt die dagen er ook vanuit sociaal oogpunt alleen maar leuker op.

  • Anne wordt met haar team 2e bij de relay 2000 meter, medaille!
  • Fabian wordt met zijn team 1e bij de relay 2000 meter, medaille!
  • Joppe wordt met zijn team 2e bij de relay, medaille!

D’rop!!! Alle drie met eremetaal huiswaarts; een mooi einde van een mooie dag in Utrecht.

Foto’s en een korte video
foto-1

20150117_185036

foto

Hartelijke groet,

Antwan Radt, coach shorttrack.


Laat een reactie achter