Terugkijkend op een sfeervol clubkampioenschap

Laat onderaan je reactie achter!

Den Haag, 22 maart 2015 – Al een hele tijd kijk ik uit naar dit evenement, en ook op de dag zelf nog, giert de spanning door mijn lijf. Dit is het moment waarvoor ik het hele seizoen getraind heb, het moment waarop de groten van DKIJV zich nog eenmaal dit seizoen van hun beste kant op het ijs laten zien. 

Als ik op de Uithof kom, zit de sfeer er goed in. Aan de kant moedigt iedereen elkaar aan en door het dweilorkest kan niemand stilstaan. De geweldige organisatie zorgt ervoor dat alles blijft lopen en alleen op het ijs is er sprake van een gezonde rivaliteit. Voorzichtig vragen mensen naar elkaars de beoogde tijden. Meestal wordt er dan enigszins terughoudend geantwoord, maar dat zorgt er dan denk ik weer voor dat er weinig teleurstelling is bij het horen van de tijden. Ook onderstaande testimoniums geven aan dat het clubkampioenschap dit jaar weer een succes was.

Don Rolfes:
“Bij dezen een dankwoord voor iedereen die de clubkampioenschappen tot een succes hebben gemaakt. Dit jaar deed ik samen met een aantal schaatsvrienden uit de zaterdagochtend (ZA1) ploeg voor het eerst mee aan de clubkampioenschappen. We hebben ons allemaal even wereldkampioen kunnen voelen, toen we zondag onze eerste 500 m en 1500 meter als 40-plusser reden. Onze tijden zijn uiteraard voor verbetering vatbaar. Wat is het mooi dat iedereen elkaar aanmoedigde om je net even die ene seconde sneller te laten rijden. Volgend jaar doe ik weer mee, om mijn PR te verbeteren.”

En met een sportieve groet van Jacques Bartelomij:
“Het afsluiten van het schaatsseizoen met deelname aan de Clubkampioenschappen van D.K.IJ.V. was geweldig. Een perfect georganiseerd kampioenschap was voor een ieder heel plezierig om mee te maken. Grote dank aan de organisatie, het bestuur en andere betrokkenen. D.K.IJ.V. leeft als ooit tevoren!”

Ik sluit me daarbij aan. Ik rij mijn ritten en geniet van de mensen, het dweilorkest en de geweldige organisatie. En terwijl ELS (de Delftste studenten schaatsvereniging) nog verder gaat, wachten we met zijn allen, al napratend, boven op de prijsuitreiking. Onze voorzitter reikt de prachtige houten medailles (ware collectors-items met dank aan ELS) uit aan de winnaars. En niet alleen krijgen ze mooie medailles, maar ze mogen ook staan op het nieuwe DKIJV-podium (met dank aan Roel Brouwer). Nadat de uitslag bekend is, is eindelijk mijn spanning uit mijn lijf; ruimte dus voor een MC kroket en aan de bekenden bij de MC Dondalds te zien, ben ik niet de enige. Eenmaal thuis val ik moe maar voldaan als een blok in slaap.

Uw verslaggever,
Klaas Luteijn

ps. Helaas was ik niet bij het clubkampioenschap van de pupillen. Een verslag met foto’s volgt nog.

Uitslag

Klik hier om de uitslag te bekijken.

Foto’s

Als je nog foto’s hebt, stuur ze dan naar communicatie@dkijv.nl. Als het er veel zijn kan dat ook via https://www.wetransfer.com.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6131327565573946657?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]


Laat een reactie achter