131 deelnemers van kids on ice tot en met masters.….

Laat onderaan je reactie achter!

Regiowedstrijd – De Uithof Zondag 15 november, de Uithof, vroeg. De matten worden tegen de boarding gezet. De rijders komen de ijshal in met schaatsen, slijptafels, helmen en snijvaste pakken. Coaches, scheidsrechters, catering. 131 deelnemers van kids on ice tot en met masters. Afstanden van 222 meter tot de 1000 meter. En …. maar liefst 8 DKIJV-ers onder leiding van een enthousiaste en trotse coach.

Het inrijden begint. Op het ijs krioelt het van beginnende krabbelaars tot ervaren regiowedstrijdrijders. Van debutanten tot veteranen.

Joppe Kleiweg mocht het spits afbijten. Voor zijn eerste heat had hij eerst nog een 500 meter op de langebaan gereden. Dat werd geen succes. Ver boven zijn PR. Hij had zelf weinig verwachtingen van zijn shortrackheat. Geduldig wacht hij in de eerste heat af en rijdt op techniek. Met steeds meer inzet en snelheid en een beetje geluk eindigt hij in de eerste heat als 2e . In de halve finale wordt hij zowaar weer tweede en hij komt in de A-finale. Hij rijdt daarin technisch goed en wordt keurig derde.

Lisa van Staalduinen debuteert als bijna 17 jarige bij de dames als junior B. Ze rijdt voor wat ze waard is. Op de 1000 meter neemt ze kop in de wedstrijd. Ze ervaart de harde lessen van het shorttrack. Een klein foutje wordt genadeloos afgestraft en je bent ineens een heleboel plekken in de wedstrijd kwijt. Lisa eindigt overall als 10e. Conclusie aan het einde van deze dag in Den Haag. Het smaakt naar meer.

Iris van Staalduinen debuteert eveneens. De indruk laat Iris achter in haar 100 meter. Ze neemt meteen vanaf de start de kop in haar finale. Iedereen kan zien dat ze het enorm zwaar heeft. De concurrentie komt echter niet dichterbij. Ze wint haar c-finale glansrijk. Iris wordt uiteindelijk 11e.

Anne Tom rijdt dit jaar voor het eerst bij de c-junioren. Het is net of het rijden van een 500, 777 en 1000 meter geen enkele moeite kost. Zo heel langzaam en gestaag komt Anne naar voren en wordt 2x tweede waardoor ze zich plaatst voor de A-finale. Hierin wordt zij vierde. Het biedt perspectief voor de toekomst!

Het was bij het shortrack deze zondag niet de dag van Fabian. Vallen hoort helaas bij shorttrack maar leuk is het uiteraard niet. Met de snelheid zat het goed. Hij ging vol de strijd aan. In de hoogste divisie is de concurrentie zwaar en moet je risico’s nemen. In de D-finale reed hij weer als vanouds: snel en met risico. Een tweede plaats in zijn finale.

Rafael Kaldenbach reed na een jaar afwezigheid weer mee. Enthousiast en vol energie stond hij aan de start voor zijn 500 meters. Het liefst gaar Rafael meteen op kop. De strijd en tegenstand was groot. In zijn eerste heat reed Rafael meteen een PR. Gek genoeg ging hij niet sneller rijden maar kwam hij wel steeds een plek hoger. Hij won zijn D-finale.

Iris Kleiweg maakte ook al haar debuut bij een shorttrack wedstrijd. Iris reed wat betreft de tijd, constant. De strijd aangaan en met z’n allen een bocht in, dat moet je door ervaring leren. Met iets meer durf had Iris zich in de eerste heat kunnen kwalificeren voor een mooie halve finale. Uiteindelijk werd Iris derde in haar D-finale. Daar zag je al dat ze meer passeer acties durfde te maken.

Birgit Radt verdiende bij de shorttrack clinic een pluim. Na een proefles was ze overgehaald om mee te doen bij de regiowedstrijd. Birgit echt niet bang probeerde met alles wat ze had zich in de strijd te mengen. De onderlinge verschillen bij de pupillen 3 zijn groot. Na haar eerste heat plaatste zij zich als tijd snelste voor de halve finale. In haar C-finale werd zij 4e. Die finale was een mooie strijd met de latere nummer 3 en 5. Deze drie rijders eindigden vlak bij elkaar.

Zoveel DKIJV-ers. Ze zijn op woensdag 23 december wederom in de Uithof te bewonderen bij de volgende regiowedstrijd.

Rob Kleiweg

Voor alle uitslagen:

http://www.shorttrackonline.info/compresult.php?name=Results&comp=1868&cat=99&template=summary

Anne-1 Birgit Iris vS-1 Iris Joppe Rafael

Iris vS

Fabian

Anne


Laat een reactie achter