Start jeugdschaatsen zaterdag 1 oktober a.s.

Laat onderaan je reactie achter!

Zaterdag 1 oktober a.s. is het zover. Schaatsen uit het vet! Op deze dag verwachten wij alle jeugdschaatsers op het ijs van de Uithof. Heb jij er ook (weer) zoveel zin in?! Wij zijn er klaar voor! We gaan er met zijn allen weer een leuk seizoen van maken

Elke zaterdag gaan we van 18.30 – 19.30 uur het ijs op.

Welkom nieuwe leden

Een speciaal welkom voor onze nieuwe jeugdleden. Elk jaar is er gelukkig weer een groep kinderen die voor het eerst bij DKIJV komt schaatsen. Kom je voor het eerst? Meld je dan s.v.p. met jouw ouders bij Leon van Bohemen (jeugdschaats coördinator) om wat praktische zaken door te nemen voordat je het ijs op gaat.

leon

Leon van Bohemen

Wij wensen jullie natuurlijk heel veel schaatsplezier bij DKIJV toe. Heb je vragen? Stel ze gerust.

Groepsindeling

Je wilt natuurlijk heel graag weten in welke groep je zit, wie je trainer wordt en in welke groep jouw vriendjes en vriendinnen zijn ingedeeld. De groepsindeling bespreken we komende week eerst nog met de trainers. Vanaf 29 september kun je de indeling op de website vinden.

Als je bij nader inzien niet helemaal gelukkig bent met de indeling, laat het jouw trainer of ondergetekende dan s.v.p. weten, dan zullen we kijken of we er wat aan kunnen doen.

Voorschaatsen

Staat jouw naam bij groep 1, 2 en 3 dan ga je in de eerste les eerst voorschaatsen, zodat we iedereen daarna in het groepje kunnen indelen waarin je het beste past.

Veiligheid

De veiligheid op het ijs tijdens de jeugdschaatslessen hebben we hoog in het vaandel staan. Schaatsen is een geweldige bezigheid, maar niet helemaal zonder risico’s. Elk jaar gebeuren er (helaas) wel enkele grote en kleine ongelukjes. Er is EHBO op de baan om ons daarbij direct te helpen. Voorkomen is beter dan genezen en dat begint met het maken van afspraken.

  • Het is NIET toegestaan het ijs te betreden als de dweilmachine op het ijs is.
  • Iedereen rijdt dezelfde kant op. Rijd NOOIT tegen de richting in.
  • Handschoenen zijn verplicht.
  • Een helm of een muts kunnen we van harte aanbevelen.
  • De oefeningen doen we ‘langs de buitenkant’ en op de krabbelbaan.
  • De snelste kinderen doen hun oefening aan de binnenkant van de baan.
  • De langzamere kinderen komen NIET aan de binnenkant van de baan en blijven op de buitenste 2 banen.

Kleding

De dames (Renate en Gerdien) van de kledingcommissie zullen, op een nader te bepalen datum, een keer tijdens het jeugdschaatsuur (18.30 – 19.30 uur) met de clubkleding (ook voor volwassenen) op de Uithof aanwezig zijn.

Wij stellen het buitengewoon op prijs als iedereen in de clubkleding schaatst.

Voor de jeugd hebben we de jacks (in beperkte maten) voorradig, daarna hebben we met enkele weken levertijd te maken. Een DKIJV jack kost (met dank aan de sponsors) slechts € 20,-. Ook een schaatsbroek kunnen we aanbevelen, als alternatief is een gewone trainingsbroek ook mogelijk, als het maar (redelijk) strak zit (en prettig: smal op de enkel sluit).

Als het koud wordt is extra (thermo)onderkleding geen overbodige luxe. Daarnaast zijn handschoenen verplicht.

Vragen en directe bestellingen voor DKIJV-kleding kun je tevens richten aan kleding@dkijv.nl

Abonnement

Voor alle jeugdschaatsers hebben we bij de KNSB een (persoonlijk) abonnement aangevraagd.
Zodra we de abonnementen binnen hebben, zullen wij deze tijdens de zaterdag jeugdschaats les uitreiken. Nieuwkomers kunnen 4 proeflessen volgen alvorens we een abonnement gaan aanvragen.

Shorttrack clinics

Voor een groot gedeelte van de kinderen gaan we vanaf de 3e week op de funring (ijshockeybaan op het middenterrein) een shorttrack clinic organiseren. Je krijgt daarover ongeveer een week van te voren een bericht/uitnodiging.

Verjaardagsfeestje op het ijs

Vorig jaar heeft, bij wijze van proef, een aantal kinderen hun verjaardagsfeestje met vriendjes en vriendinnetjes tijdens het jeugdschaatsen op De Uithof gevierd. Dit jaar kan dat weer en dit wordt wederom door Dick (Bakker) en Gitta verzorgd.

Heb je interesse of vragen hierover? Neem dan contact op met Dick (mail dick_bakker@live.nl).

Spreekbeurt pakket

Je zult dit jaar ongetwijfeld een keer een spreekbeurt houden op school. Als je dat over schaatsen wilt doen, dan hebben we speciaal daarvoor een spreekbeurt- pakket waarvan je gebruik kunt maken. Heb je interesse of vragen hierover?

Neem dan contact op met Dick (mail dick_bakker@live.nl).

Nieuwe leden zijn van harte welkom

(4 proeflessen voor € 18,-)

Er is bij DKIJV nog ruimte voor nieuwe jeugdleden. Vriendjes, vriendinnetjes, neefjes of nichtjes en anderen, die het best wel leuk zouden vinden om ook te leren schaatsen, zijn van harte welkom BIJ DKIJV om het te proberen in een een aantal proeflessen. Zij kunnen dan 4x meedoen voor een bescheiden bedrag en, als het bevalt, kunnen ze de rest van het seizoen blijven schaatsen.

(digitale) Flyers

We zouden het hartstikke leuk vinden als je voor DKIJV reclame maakt op jouw school. Er zijn flyers beschikbaar om in jouw klas en op school uit te delen en/of op te hangen op het mededelingenbord en er is ook een digitale flyer die b.v. in de nieuwsbrief van jouw school kan worden opgenomen. Laat maar weten, wat je kunt en wilt doen en mail dit aan jeugd@dkijv.nl Vermeld dan ook alvast hoeveel flyers je b.v. nodig denkt te hebben, jouw naam en de naam van jouw school.

Vaders en moeders willen ook (leren) schaatsen bij DKIJV

We kunnen ons voorstellen dat jouw vader en/of moeder ook wil(en) (leren) schaatsen. Jij maakt elk jaar een flinke progressie, en …… straks kunnen ze jou niet meer bijhouden. Ook voor ouders hebben we dus een leuk (en super gezellig) lesuur. Maar …… dan moeten ze wel heel vroeg opstaan, want dat is op zaterdagochtend om 7.00 uur.

Ouders die dat tóch een beetje te vroeg vinden, kunnen (vanaf dit jaar) ook op dinsdagavond om 20.00 uur bij DKIJV les krijgen. Als jouw ouders hierover vragen hebben kunnen ze hiermee terecht bij leon.vanbohemen@dkijv.nl

Baan indeling

DKIJV heeft 17 trainingsgroepen. Alle groepen hebben een vaste verzamelplek op de baan.
Groep 7 tot en met 14 gaan ook regelmatig, met 2 groepen tegelijk naar de funring in het midden van de baan. Dat is ideaal om de bochtentechniek te verbeteren. Hiervoor wordt een apart schema opgesteld wat je tijdig krijgt toegestuurd.

De andere groepen vullen de overgebleven plaatsen op de 400 meter baan op.

Noteer alvast in je agenda:

De Jaarkalender voor de jeugdschaatslessen

  • 1 oktober 1e jeugdschaats les
  • 15 oktober 1e shorttrack clinic
  • 21 oktober 7.00 drempelwedstrijd
  • 22 oktober 2e shorttrack clinic
  • 29 oktober 3e shorttrack clinic
  • 5 november 4e shorttrack clinic
  • 12 november GEEN JEUGDSCHAATSEN
  • 3 december HOOG bezoek op de Uithof
  • 24 december vervroegde les, van 17.15 – 18.15 uur (i.p.v. 18.30 – 19.30 uur)
  • 30 december 7.00 Oudejaarswedstrijd
  • 31 december GEEN JEUGDSCHAATSEN
  • 21 januari 2017 een grote groep kinderen uit Lansingerland te gast.
  • 11 februari 2017 GEEN JEUGDSCHAATSEN
  • 24 februari 2017 7.00 Voorjaarswedstrijd (onder voorbehoud)
  • xx maart 2017 Club kampioenschap
  • 18 maart 2017 laatste jeugdschaats les
  • 25 maart 2017 mini Elfstedentocht
  • 31 mrt – 2 apr 2017 Jeugdkamp (datum nog onder voorbehoud)

Tot ziens op zaterdag 1 oktober a.s.,

Met sportieve groet,

Leon van Bohemen
DKIJV jeugdschaats coördinator
E: jeugd@dkijv.nl
M: 06-54260821


2 reacties op “Start jeugdschaatsen zaterdag 1 oktober a.s.”

  1. Mare en Lieke schreef:

    De teller staat op 0 maar helaas nog geen indeling van de groepjes op de site. De spanning loopt op We zijn zo nieuwsgierig!

Laat een reactie achter