8 ste Sint Nicolaascross: Theo bedankt!

Laat onderaan je reactie achter!

Delft. 31 december 2016 – Zwaar, zwaar, zwaar, dat was het, …..de 8 ste Sint Nicolaascross. 42 jaar terug voor het laatst georganiseerd door  ere lid Theo Dessens. We wilde absoluut dit jaar, in ons jubileumjaar, deze cross weer laten terug keren.  Theo lukte het 7 maal achter elkaar deze tocht te organiseren. Ons is het niet gelukt deze cross in het Delftse Hout zelf te  organiseren en hebben zo uiteindelijk  aangeklopt bij de Delftse Koplopers.

Bij de jeugdcross staan de broertjes Luuk en Guus Doodeman aan de start. Deze fanatiekelingen stellen zich strategische goed op aan de start van de 2.3 KM. Het start schot gaat af en de hele meute sprint weg. Op afstand zie ik – toen nog  als toeschouwers –  dat het parcours er al  behoorlijk  modderig uitziet.  Na een tijdje duikt Guus als eerste op. Hij ligt behoorlijk voorop en wat ie nog niet weet dat er nog een behoorlijk klimmetje aan zit te komen. Wederom komt Guus voor ons weer in beeld  en hij  ziet dat het einde in zicht is en gelijk word de eindsprint ingezet. Hij vliegt over de laatste heuvel en eindigd – wat als zesde (van de 48!).  Zesde  van alle lopers op deze afstand en 1ste in het DKIJV klassement met een tijd van 11 minuten en 43 seconden*. Luuk volgt niet veel later en ook hij zet de eind sprint in en finished met een tijd van 12 minuten en 8 seconden. Beide jongens komen moe en voldaan door de finish. De 2.3 km zit er op!

Na de prijsuitreiking volgt direct de start voor de 4 rondes, een afstand van 9.2 km en niet over asfalt of geharde paden. “Waar ben ik aan begonnen” en deze gedachte herhaal ik nog enkele keren tijdens de cross. Er zitten stukken in het parcours waar het echt behoorlijk drassig is. Gelukkig volgt er dan eventjes een herstel parcours waar je weer enigszins op een vaste bodem loopt . Als je net denkt dat het einde van de ronde in zicht is dan volgde er nog een klimmetje. En dat doen we dus vier keer. We hebben voor 4 rondes ingeschreven: VIER ! Op Strava zie ik achteraf bevestigd wat ik die laatste ronde voelde,…de ronde tijd daalt, hartslag neemt toe…. zwaar is het! Toch nog de laatste honderd meters een eind sprint inzetten en twee jonge gasten inhalen,  dat voelt goed, dat voelt enorm goed! Door de luidspreker galmt, nummer 999, Michel van Zuijlen, van de Delfse schaatsvereniging!  Het is duidelijk, ik ben  gefinisht. Het wachten is nu op Anne en Kees. Wie van deze 55 plussers gaat eerste worden? En ja hoor,…. Kees komt als eerste in beeld en loopt door de finish heen. Wat een prestatie! Kees is namelijk eerst deze ochtend van Delft op de fiets naar De Uithof gegaan, vervolgens een schaatstraining gevolgd en toen weer terug fietsen naar Delft en nu dus een cross van 9.2 KM  gelopen. Even later volgt Anne.  Hij weet inmiddels dat ie tweede is geworden in het DKIJV klassement en ook Anne heeft net als Kees op zijn SpeersSkate als nodige meters geschaatst!
Of er nog meer DKIJV-ers mee hebben gedaan… ja, Tilly van Paassen, alleen hebben we haar in de mensen massa niet herkent. Tilly werd 2de dame op de aftand van 4.6 KM en 1 ste bij DKIJV in haar categorie 16 tot 34 jaar! Een hele mooie prestatie!
Het was geslaagd en voelde goed om aan deze 8 ste Sint Nicolaascross mee te mogen doen. Theo bedankt! Zonder jouw inspiratie, welleswaar vele jaren terug, hadden we hier niet gelopen! Wat een geweldig initiatief! …en mogelijk bij de 9de Sint Nicolaascross een veelvoud aan deelnemers!!
De koplopers,  dank voor de organisatie!
Dank! …. volgend jaar? Wie weet….

Michel van Zuijlen
——————————————————————————————————————-

Wedstrijd uitslag (*zie bijlage)jeugd-en-korte-cross-2016b     langecross2016
6 tot 12 jaar – 2.3 KM
1. Guus Doodeman 11.43 (6)
2. Luuk Doodeman 12.08 (8)
16 – 34 jaar – 4.6 KM
1.Tilly van Paassen 17.48 (2)
34- 54 jaar – 9.2 KM
1. Michel van Zuijlen 45.20 (23)
55 jaar en ouder 9.2 KM
1. Kees Hoek  52.05(16)
2. Anne Schouten 55.09 (20)

Doorkomst Anne: www.youtube.com/watch?v=4XzX4cGxrVo
Foto’s: gemaakt door Mike Doodeman.

sint-2 sint-img_3093 sint-11 sint-10 sint-8 sint-9 sint-7 sint-6 sint-5 sint4 sint3 sint


Laat een reactie achter