Slijp workshop weer druk bezocht

Laat onderaan je reactie achter!

Delft – 12 januari 2017. Gisteravond heeft de workshop slijpen plaatsgevonden in het clubhuis.Er waren meerdere deelnemers dan verwacht, 21 in het totaal. Alle DKIJV leden die zich hadden opgegeven brachten hun slijpblok, stenen en schaatsen mee om na deskundige uitleg van Rob Veldhoven zelf aan de slag te gaan onder toeziend oog van Rob Veldhoven, Kees Hoek, John van de Graaf en Rein van de Velde.
Bij de uitleg door Rob Veldhoven werd er aandacht besteed aan de wijze van slijpen, de gereedschappen en de materialen die voor schaatsen worden gebruikt met hun benamingen. Zo gaf Rob uitleg over het verschil tussen de staalsoorten als PM staal (Powder Metal) Koolstofstaal en Duplexstaal, met hun voor en nadelen, die allemaal gebruikt worden voor de schaatsmessen.
Alle deelnemers hebben vooraf de handleiding over slijpen van noren per mail toegestuurd gekregen, waarmee men zich vooraf al een beetje had in kunnen lezen of later als naslagwerk te kunnen gebruiken.
De deelnemers waren erg enthousiast evenals de organisatoren. Als vanouds had Anne Schouten weer voor een warm clubhuis gezorgd en lekkere koffie en thee.
Door de belangstelling zal deze workshop zeker navolging vinden in de volgende seizoenen.

Rein van de Velde

 


Eén reactie op “Slijp workshop weer druk bezocht”

  1. Wat mooi dat onze vereniging zo leeft!
    Dank aan de organisatoren en andere betrokkenen.

    Sportieve groet,

    Jacques Bartelomij
    Voorzitter Stichting CURE-AID

Laat een reactie achter