Ziekenboeg: Marianne en Richard onderuit geschept in Inzell

Laat onderaan je reactie achter!

Inzell – Richard en ik waren tussen kerst en oud en nieuw in ons favoriete dorp Inzell. Tijdens het schaatsen daar is het mis gegaan. Op de allgemeines trainung zijn Richard en ik vorige week vrijdag onderuit geschaatst door een 14-jarige jongen (sprinttalent) uit Noord Holland van schaatsvereniging Team Solid Aqua.

Wij schaatsten op de inrijbaan rechtovereind (helemaal aan de binnenkant van de baan), deze jongen viel op de binnenbaan en heeft ons beide van achteren onderuit gekegeld. Ik heb hem nog horen vallen, maar we waren totaal kansloos op dit supergladde ijs. Hoe hij op de inrijbaan terecht is gekomen weten we nog niet (normaalgesproken glij je naar buiten). Na de val zijn we beide – na een kwartiertje op het ijs gelegen te hebben – met de ambulance afgevoerd naar Klinik Bad Reichenhall. Ik heb een gat in mijn hoofd (6 cm) dat gehecht is en Richard heeft zijn bovenarm (finaal) gebroken. Vreselijk om te zien hoe de arm erbij bungelde. Zijn arm is dezelfde dag nog geopereerd met een pen/schroeven. De operatie is gelukt, alle arm/hand-functies werken nog!

Afgelopen dinsdag zijn we met de auto in 2 dagen weer naar huis gekomen (weet nog niet hoe ik het gedaan heb) en hebben thuis de ziekenboeg geopend. Richard heeft ’s nachts nog veel pijn, overdag gaat het wel. Ik heb een paar dagen verplichte rust, maar gelukkig geen hersenschudding of erger. Wel allebei een beetje een trauma.

Beste wensen voor iedereen, maar helaas voor ons even geen schaatsen meer. Zou je de schaatsvrienden/-trainers van dit niet zo positieve nieuws op de hoogte willen brengen?

Met vriendelijke groet,
Marianne & Richard

PS: tip van Marianne voor 2017: KOOP EEN HELM!


Eén reactie op “Ziekenboeg: Marianne en Richard onderuit geschept in Inzell”

  1. Sebastiaan van Leeuwen schreef:

    Marianne en Richard, bijna onwerkelijk maar oh zo een grote impact. Erg schrikken! Beide veel beterschap gewenst!

    Ook helemaal eens met je tip!

Laat een reactie achter