Gerard Ettes Bokaal

Laat onderaan je reactie achter!

Hoorn, 25 februari 2017. Gerard wie? Gerard Ettes blijkt lange tijd zeer actief bij de organiserende vereniging te zijn geweest en mede verantwoordelijk dat de ijsbaan ‘de westfries’ er is gekomen. Dan verdien je ook een bokaal met jou naam!

Het was nog even spannend of we vanuit DKIJV een team aan de start konden krijgen bij dit interclub pupillentoernooi. Het animo bij de jongens was namelijk niet groot (lees: niemand). Deels te wijten aan een shorttrack evenement op dezelfde dag. Echter DKIJV heeft meerdere jongens pupillen licentiehouders. Volgende keer gewoon aanmelden, je laat de dames het toch niet alleen opknappen! Tevens zijn de interclubwedstrijden leuke evenementen met hoog DKIJV saamhorigheidsgehalte. De organisatie bepaalde – gelukkig voor DKIJV – dat dames plekken bij de heren mochten invullen. En met twee leenrijders van Koggenland erbij was het team compleet…bestaande uit enkel dames. Vanuit DKIJV de rijders Floor, Lieke, Jennifer en Amanda. Eenmaal ter plekke bleek er toch een rijderswissel te zijn doorgevoerd. Eén jongen (van Koggenland, geboren in Delft ) werd toegevoegd.

Tijdens het verzamelen en warmlopen vlak voor de wedstrijd was er een klein paniek-momentje; er brak een wiel van de Zamboni af. De organisatie bleek hulpmiddelen in huis te hebben om de ijsdweilmachine op tijd van het ijs te krijgen. Zo’n apparaat duw je namelijk niet even aan de kant.

De wedstrijd zelf bestond uit een 300m en 500m voor alle rijders en een afsluitende ploegenachtervolging. Wisselende ijskwaliteit zorgde voor wisselende resultaten. Amanda mocht de spits afbijten en reed een klein PR op de 300. Lieke haalde 2 sec van haar PR af en Floor dook voor het eerst onder de 30sec. Knappe prestaties! Bij de 500m geen bijzonderheden behalve Floor die toch nog vlak boven haar PR-tijd wist te rijden. En dat bij steeds slechtere omstandigheden. Floor eindigde over twee afstanden dan ook als 3de bij de heren pupillen A. Amanda behaalde de 4de plek, Lieke 8ste en Jennifer 9de.

Als afsluitende onderdeel was er de ploegenachtervolging. Een moeilijk onderdeel omdat de teams steeds bestonden uit pupil A, B en C. Veelal een behoorlijk niveauverschil. Het team van Amanda, Lieke en Jennifer had de ploegenachtervolging vooruitlopend geoefend en dat was te zien. Niet de snelste rijders uit het veld, maar door goede samenwerking een knappe 4de plek! Het team van Floor werd uiteindelijk 9de.

Al-met-al een goed georganiseerd en leuk toernooi waarbij mooie prestaties zijn neergezet. Met een goed gevoel is hiermee het laatste interclub pupillentoernooi van het seizoen afgesloten. Wederom trots om met deze groep rijders en ouders op pad te mogen.

Coach en ouder, Sebastiaan van Leeuwen


Laat een reactie achter