Langebaanflits nr. 22

Laat onderaan je reactie achter!

Weeknummer 11  – 2017  – De Zilveren Bal 2017   11Stedenhal Leeuwarden. Woensdag 15 maart  was er voor de pure sprinters een spetterend “einde van het seizoen evenement” in de 11stedenhal te Leeuwarden “De Zilveren Bal 2017” (vorig jaar was de eerste editie)
Een DJ met opzwepende muziek, een spetterende lichtshow 1500 man publiek zorgde voor een leuke afsluiting voor iedereen. Toernooi directeur Jan(tje) Ykema had er iets moois van gemaakt, en het schijnt  dat het toernooi nog steeds groeiende is.

Naast de genodigde 66 dames en  heren voor het hoofdprogramma vindt er ook een jeugdtoernooi in het voorprogramma plaats. Voor het jeugdtoernooi worden drie dames en heren uit de categorieën junioren C & B geselecteerd. In totaal zijn dat er dus twaalf .

Selectie voor het jeugdtoernooi is op basis van de uitslag van de 100m tijdens het NK Supersprint (25-02-2017). Hierbij wordt gekeken naar de snelste tijd over twee omlopen.

Hugo heeft zich dus geplaatst door een sterk optreden tijdens het NK supersprint.

Met z’n drieën in de baan streed Hugo tegen Luwaldo van Bommel en Jens Hoekstra. Onder het motto dat deze jeugd wellicht de nieuwe sprinters van de toekomst zijn kregen zij ook een podium.
Het hoofdprogramma bestond uit de wereldtop dames en heren sprint met oa Heather Bergsma ,de gebroeders Mulder , Dai Dai Ntab en Kai Verbeij.

Om een indruk te krijgen van hoe zo’n drie in de baan sprint vorm krijgt zie:
http://www.podium.tv/nl/201703151915/sport/schaatsen/de-zilveren-bal-15-mrt-17
Diverse interviews en ook zien we Hugo snel voorbijglijden in dit U tube filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=5k6wnHtzCNA

Uw verslaggever:
Johan van Leeuwen


Laat een reactie achter