Een zeer bijzondere happening! Clubkampioenschap shorttrack

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – 2 april 2017  – Zondagochtend is het clubkampioenschap shorttrack DKIJV verreden, zoals te doen gebruikelijk i.s.m. het CK shorttrack HVHW. Een zeer bijzondere happening deze editie, want HVHW had haar toprijders weten te enthousiasmeren om ook mee te doen.

Het schijnbare gemak waarmee door deze rijders een versnelling wordt geplaatst, een gaatje wordt ingedoken is een lust voor het oog en KIJKEN naar deze rijders en ritten is dan zelfs ook een feestje. ‘Diep zitten’, ‘Heup in de bocht’ en ‘Balans’ krijgt ineens echt betekenis. Ook van betekenis: Je laten zien, want als je eenmaal zo goed bent dan heb je ook een kans om een heel mooie voorbeeldfunctie te vervullen. Dat siert.

Aan de start mochten we voor DKIJV verwelkomen Neill, Quin, Nina. Louisa, Ezra, Fabian en Anne.

Anne was een beetje bang te worden gedubbeld. Logisch, maar onterecht zo bleek. Sta je ineens aan de start met een medaillewinnares op de Jeud-Olympiade (Georgie Dalrymple).

Het is mindset; je kunt ook bedenken: Gaaf!, en ik ga er alles aan doen om dubbelen te voorkomen en zelf knallen. Dat deed Anne dus ook na haar heat en eenmaal van gevoelens van schroom ontdaan rijd je dan een heerlijke ochtend.

Gewoon, omdat shorttracken kei-en-kei-gaaf is.

Fabian was eigenlijk al op het ijs gestopt. Maar heee.., natuurlijk wil ik meedoen papa!

500, 777, 1000 en nog een sportief-feestelijke relay er achteraan; een mooie ochtend en NIET al gedaan-en-laten na de 500. Een voorzichtig teken van conditioneel herstel?

Uiteindelijk 2e over-all, dus netjes gepresteerd.

Ezra ook helemaal prima. Er tekent zich een patroon af; Ezra doet wat-ie-moet-doen. Ik heb het idee dat als je ‘m vraagt: “Loop zonder een spier te vertrekken over 5 meter hete kolen” dat Ezra dat ook zomaar eventjes doet. Je hoofd koel kunnen houden is in het shorttrack een waardevolle vaardigheid.

Ook deze ochtend mag ik genieten van de strijdlust van Louisa en Nina. Heerlijk om te zien dat deze twee jonge meiden met geen enkel voorbehoud aan de start verschijnen en vanaf het startschot VOL GAS gaan, en blijven gaan. Een valpartijtje ligt dan op de loer en tja, dat is dan wel nog even een lastig moment als je van het ijs af stapt. Ik kijk nu al uit naar aankomend seizoen; als dit drietal deze zomer op de skeelers nog wat verder zal groeien gaat het vanaf oktober vuurwerk opleveren.

Neil en Quinn hebben het sportief gezien helemaal ’te pakken’. De concurrenten in hun overigens nog jonge leeftijdsklasse schaatsen-shorttracken over het algemeen ten minste tweemaal per week, meestal zelfs al drie keer wekelijks. Dat zie je terug maar dat maakt de pret er niet minder om. Integendeel! Ook deze ventjes zien we vast weer vanaf maandag 10-04 op de skeelers dus benen en conditie trainen, en liefst ook een paar kilo aankomen deze zomer. Een leuk vooruitzicht.

U weet, ook het jaarlijkse jeugdkamp-festijn vond dit weekeinde plaats dus bijvoorbeeld Iris, Birgit, Rafael en Max waren druk met een weekeindje Pokemon.

En Joppe Kleiweg dan? Die doet toch ook altijd mee? Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Joppe naar bed ging toen Fabian op stond voor het CK, zo omstreeks 05:30.. 🙂

U krijgt over enige tijd weer een mail om uw kind op te geven voor het jeugdschaatsen aankomend seizoen.  Stel nu eens dat u WEL een wijziging aanvinkt. Dat u zomaar eens ook aanvinkt: Shorttrack…

Coach Antwan

Foto’s: Bert van Lobenstein HVHW. Zie voor groot-formaat de FB-pagina HVHW.

 

 


Laat een reactie achter