Start schaatsseizoen 2017/2018

Laat onderaan je reactie achter!

Komende weekend start het schaatsseizoen alweer. Ben jij al voorbereid?  Hierbij nog een aantal praktische zaken om het seizoen weer goed te beginnen. Ook is de groepsindelingen voor doordeweeks bekend. De groepsindeling voor het jeugdschaatsen volgt later!

Groepsindeling

De groepsindeling voor het langebaanschaatsen staat onderaan de pagina Schaatstrainingen Langebaanschaatsen. Deze is wel even onder voorbehoud van wijzigingen. Maar als in het schema staat, kun je sowieso op die dag schaatsen. De groepsindeling voor het jeugdschaatsen volgt zo snel mogelijk.

Bij Shorttrack is er geen groepsindeling van tevoren. De dag waarop je je hebt opgegeven is ook de dag dat ze schaatsen. Op het uur heb je wel vaak verschillende niveau groepjes maar dat word het in begin seizoen bepaald en gemonitord tijdens het seizoen.

Denk er thuis even aan dat je je toegangspas meeneemt, dat scheelt je weer een paar euro; die is alvast binnen. Jeugdschaatsers hebben geen toegangspasje nodig!

Schaatsen laten ronden en slijpen

Het goed om aan het begin van het seizoen de ronding van je schaatsen te laten controleren. Als je dat nu al laat doen, voorkom je dat je aan begin oktober in de rij moet staan. Ook is natuurlijk handig als schaatsen geslepen zijn. Dat schaatst een stuk fijner!

Kleding

Je wilt er natuurlijk wel een beetje blits bijlopen. En hoe beter dan in de clubkleding van DKIJV. Heb je die nog niet? Bestel die dan direct bij onze kledingcommissie. (Houd rekening met een lange levertijd)

Niet vergeten!

Denk je ook aan handschoenen (verplicht tijdens het schaatsen), (reserve) veters, een helm of muts, schaatsbeschermers en een bidon?

Wedstrijden rijden

Ga je wedstrijden rijden? De meeste informatie kun je vinden op deze pagina. Heb je nog vragen over het wedstrijdrijden? Stuur ze dan naar tc@dkijv.nl.

Schaatsuitrusting

Veel mensen schaatsen al jaren. Maar begin je net met schaatsen? Dan kun je hier wat lezen over schaatsmateriaal.

Proefschaatsen

Heb je een vriendje of vriendinnetje die het misschien ook wel leuk vind om te leren schaatsen?
Nodig een vriendje of vriendinntje uit voor een proefles

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur dan vooral even een mailtje naar communicatie@dkijv.nl. Wil je een vraag stellen aan een specifieke commissie? Hier vind je alle commissies.


Laat een reactie achter