Shorttrack: Met elan en temperament!

Laat onderaan je reactie achter!

Dordrecht – 8 oktober 2017  – We kenden een rommelige start van het seizoen. Zelfs in de beste families is er wel eens wat, en in de shorttrack-familie dus ook. Dat zit bij ons in de genen vermoed ik; wat trekken & duwen hoort bij shorttrack, en hier en daar een korte explosie idem dito. Ach, we labelen het gewoon positief: ‘met elan en temperament!’.

De trainingen zijn gestart, er is wederom nieuwe jeugdige aanwas. De eerste KNSB-cup wedstrijden zijn gereden en rijder Fabian Radt heeft de overstap naar de deze landelijke competitie gemaakt. Bas Boelsma (26) is een wat minder zichtbare DKIJV-shorttracker, hij woont dan ook al jaren in Heerenveen om nog meer en nog beter te kunnen trainen. Hij rijdt dan ook
in de top mee. De kalender van de regiocompetitie liet wat langer dan gewoonlijk op zich wachten, maar ook hiervan staat de eerste wedstrijd inmiddels op de kalender.

Al vorig seizoen ontstond vanuit steeds meer ervaren wedstrijdrijders en volwassen voorzichtigjes interesse voor ‘shorttrack’. Onze ANCO langebaanselectie heeft dit seizoen in september zelfs viermaal getraind op het Silverdome. Need to say more?! Laat je vooral door niemand iets wijsmaken, een shorttracktraining PAST ALTIJD in je programma.

We zijn met een grote groep enthousiastelingen naar de World-Cup in Dordrecht afgereisd, zowel shorttrackers als (nog)-niet-shorttrackers. Het was een waar spektakel, en met elkaar een heel gezellige middag.

Namens het GTC shorttrack worden er dit seizoen tenminste twee prachtige clinics georganiseerd, een mail en uitnodiging daarvoor kun je zeer binnenkort verwachten. Ben je tussen de 6-100 jaar en wil je het eens proberen?, meld je dan zeker aan, ongeacht je schaatsniveau. De zeer ervaren en deskundige trainster die deze clinics zal verzorgen kan echt elk niveau aan, beloofd.

Als shorttrackcommissie zijn we blij dat we het shorttrack steeds minder hoeven te ‘verkopen’; leden weten ons steeds meer zelf wel te vinden. Wij hopen dat het shorttrack binnen DKIJV verder zal groeien en dat we weer het niveau zullen halen van vroeger tijden. Niet zelden word ik langs de baan aangesproken door mensen die verhalen over de glansrijke periode van DKIJV, juist, als “shorttrack-vereniging”…

Antwan Radt mede namens Michel van Zuijlen
shorttrack-DKIJV

Fabian Radt KNSB-Cup nr2 Silverdome Zoetermeer 14-10-2017

 


Laat een reactie achter