DKIJV-ers in actie op Gewestelijk Kampioenschap Marathon

Laat onderaan je reactie achter!

Je krijgt niet altijd wat je verdient…
Wat kun je het beste doen op een sombere, kletsnatte en winderige zondag in november? Schaatsen kijken natuurlijk! En dat kon afgelopen zondagavond 11 november uitstekend. Na eerst de kunst afgekeken te hebben bij de toppers in Heerenveen stonden er 19 DKIJV-ers en DVIJC-ers aan de start van het Gewestelijk Kampioenschap Marathon. En ze hebben hun publiek een mooie avond vol strijd, emotie en mooie prestaties getoond. Er mochten zelfs een paar DKIJV-ers het podium beklimmen om een medaille in ontvangst te nemen. Rafaël en Veerle: van harte gefeliciteerd met jullie medaille!

Bij de meisjes pupillen A,B,C, en D reden Amanda, Lieke, Mare, Nina en Louisa mee met de marathon over 6 rondes. Amanda was de best geklasseerde dame en redde het podium helaas net niet, maar prima gedaan! Ook complimenten voor de andere meiden, jullie hebben hard gewerkt. Speciale vermelding voor de meiden Loman: als jongste deelneemsters is het lastig maar heel knap dat jullie meegereden hebben!

Bij de jongens pupillen A,B,C en D kwamen Ezra en Rafaël in actie. Ezra heeft het -op z’n shorttracksschaatsen…- heel goed volgehouden tijdens de race over 8 rondes waarin Rafaël een mooie 3e plaats wist te bemachtigen.

Toen kwam er een flinke club junior B en C meiden aan de start voor een marathon over 15 rondes. Het was een echte marathon met een vroege ontsnapping van 2 meiden die goed samenwerkten en zo uit de greep van het peloton konden blijven. Voor Jennifer, Mariska, Nienke, Nerena en Veerle restte er niets anders dan keihard rijden en proberen de beste van de rest te worden. Mariska reed voor wat ze waard was maar kwam helaas ten val. Veerle kreeg een goede positie aan de kop van het peloton, hield het vol en wist de 2e plaats te behouden. Jennifer, Nienke en Nerena hebben mooi gereden in deze zware wedstrijd.

De jongens junioren B en C reden een marathon van 20 rondes. Deze wedstrijd was er één waarbij de mannen veel naar elkaar keken en er niemand ruimte kreeg om weg te springen. De vele tempowisselingen waren te pittig voor Pepijn, maar hij reed z’n eigen race. Jelle en Otto hebben tot het eind mee kunnen strijden om de podiumplekken. Uiteindelijk werd Otto 10e en werd Jelle onderuit gehaald toen hij in de laatste rondes vooraan meestreed. Er had anders zeker een podiumplek voor hem in gezeten. Heel jammer, Jelle!

Bij de heren senioren kwamen Roel en Freek in actie. Met 60 rondes was het met recht een marathon en dus een zware wedstrijd. Van Freek, die nauwelijks tijd heeft om te trainen, was het een enorme prestatie dat hij lang kon volgen en zodoende toch de race heeft uitgereden. Roel heeft ook uitstekend gereden, kon tot kort voor het einde mee voorin maar moest helaas met een kapotte schaats afhaken voor een hoge klassering. Complimenten voor deze twee toppers!!

De masters M1, M2 en M3  vormden het slotstuk van de avond. Marco en Stijn deden mee aan de wedstrijd over 50 ronden en wisten vooraf al dat ze niet voor de podiumplaatsen reden. Het niveauverschil binnen deze groep is groot en onze mannen hadden daarom hun eigen doel gesteld: lekker rijden, proberen aan te haken bij een goede groep en liefst niet laatste worden… Met een 16e en 17e plaats (van de 22) is deze missie glansrijk geslaagd!