Klabamm! Shorttrack Regionale competitie West-Sebra Sports Cup no.1

Laat onderaan je reactie achter!

De eerste Shorttrack Regionale competitie gemist? Geen probleem! Met dit gedetailleerd verslag van Rob en Antwan is het alsof je er bij bent.

Vechtsebaan Utrecht, zaterdag 18 november 2017 – De eerste regio West shorttrack wedstrijd stond vandaag op de agenda. 5 DKIJV-ers stonden aan de start op het ijs van de Vechtsebaan, waar SVU als gastheer optrad. 

Max van Gemert, Birgit Radt, Rafael kaldenbach, Iris en Joppe Kleiweg stonden vol energie aan de start namens DKIJV. Fabian kwam supporteren. Hij rijdt inmiddels mee bij de landelijke KNSB-cup. Alle rijders moesten 3500 meters rijden.

 

Junioren

Joppe

Als B-junior moest Joppe de spits afbijten in het Delfts blauw. Junioren en senioren rijden bij deze competitie tegen elkaar.

Joppe Kleiweg is al de hele week ziek geweest, met zelfs herhaalbezoeken aan de nachtelijke huisartsenpost. En wat doet men dan normaliter? … Uitzieken… En wat doet Joppe? … GAS GEVEN op de openingswedstrijd. Joppe maakt dit jaar zeer goede kansen op een topnotering bij de junioren en gelukkig stond vandaag in Joppes categorie een 500m op de agenda.

De heat ging voorspoedig voor Joppe. Hij kwam meteen op kop en hij stond deze eerste positie ook niet meer af. Hij werd weliswaar flink aangevallen maar hij verdedigde zijn leiderspositie in de wedstrijd.

En hij wint de heat!

In de halve finale wordt het daarentegen helaas nooit echt een wedstrijd voor Joppe. Na één ronde ligt Joppe nog op de tweede plek, maar…

…hij wordt op deze kansrijke positie onderuit gekegeld. Met ‘advantage’ gaat hij toch door naar de finale.

Joppe, die dus de hele week door griep geveld was, was in de finale niet meer in staat mee te doen om de eerste plekken.

De buik speelt een beetje op nu.

Uiteindelijk eindigde hij als 5e.

De relay slaat Joppe over vandaag, maar klasse dat Joppe er was!

 

Anne Tom

Anne Tom was zeer op tijd. De wedstrijd zou beginnen deze zaterdag beginnen om 15:00. Anne meldde zich echter al om 11:00 uur present in Utrecht. Tja, dat krijg je er van als je je berichten niet leest, of maar half. Omdat Anne zich had laten afzetten en ze in de namiddag andere afspraken had staan, moest Anne onverrichter zake huiswaarts…met het OV. In een appje van Annes vader was behalve een excuus namens Anne toch ook enig leedvermaak te lezen!

 

Pupillen B

Iris en Rafael rijden bij de pupillen in de B-divisie.

Iris

Iris reed getooid met de bril van Rafael om de ijsschotsen die in het rondspatten tijdens deze heat veilig op te kunnen vangen. Iris was vooral bezig om weer te wennen aan de snelle rondjes. Het doorstappen in de bocht wilde deze heat nog niet echt lukken.

Iris Kleiweg is in ons team het Pietje-Precies. Ze shorttrackt soms dan ook als een langebaanster; iedereen die van rechts komt voor laten gaan.

Maar Iris; bij shorttrack hoef je NIEMAND voor te laten gaan.

In de halve finale en C-finale gaat het doorstappen in de bocht stuk beter.

Ook besluit Iris te gaan shorttracken in plaats van langebaanschaatsen. Dat heeft direct resultaat want ze start EN finisht als tweede.

Misschien niet helemaal tevreden met haar gereden tijden maar wel met de strijd en het bochtenwerk. De piek ligt vast later in het seizoen. Iris wordt uiteindelijk 11e in de B-divisie.

Meer dan prima!

 

Rafael

Rafael had vorig jaar een lastig seizoen. Waar hij eerdere jaren zich als een terriër kon vastbijten in zijn tegenstanders, lukte dat het vorig seizoen niet. Maar de pitbull is terug! Luctor et emergo.

Rafael Kaldenbach is degene die de World-Cup Shorttrack enige tijd geleden in Dordrecht doodleuk 3 dagen heeft bezocht en dan geen entree-ticket meer nodig heeft. Hij neemt uit de DKIJV-bus rechtstreeks de dienstingang en bezoekt wat kleedkamers. Die van Knecht bijvoorbeeld.

Rafael is een pienter mannetje. Slaat een klasje over, start op het tweetalig-Gymnasium en doet er voor de fun wat Grieks bij. Hij vertelde laatst aan zijn vader dat hij ging beleggen en daarom overwoog te stoppen met school. Zijn vader kent zijn ventje, dus alle signalen gingen op rood, want Rafael voegt regelmatig daad-bij-woord.

Hij is een ook echte shorttracker die zich op trekt aan de snelheid van zijn tegenstanders en lef toont om in te halen. Hierbij schuwt hij het niet om contact te maken met zijn tegenstanders. De scheidsrechters bepalen wel tot hoever hij kan gaan.

Een 500m bij shorttrack is 4-en-een-half rondje. Dan blijkt het voor deze gymnast toch moeilijk, dat rekenen, want Rafael maakt een prachtige finish met-voetje-vooruit…na 3-en-een-half rondje…..

Ach ja, dat kan de beste overkomen.
https://www.youtube.com/watch?v=uLGigQYBc8s

Het zou vast een prachtig PR op de 388,88m zijn geweest, alleen die afstand kennen we niet 🙂 Bij beleggen moet je vooral feilloos kunnen rekenen Rafael, dus wacht nog even met je school opzeggen.

Maar ook met twee keer finishen verbeterde Rafael steeds zijn PR. Hij rijdt nu op de 500 meter dik onder de minuut. In de einduitslag wordt hij 7e.

 

Pupillen C

In de C-divisie strijden Max en Birgit.

 

Birgit

Birgit is een ware topsporter.

Ze heeft alleen ouders die niet zo goed de sportagenda van hun kroost met elkaar overleggen. Birgit stond daardoor op het hockeyveld, onwetend van haar shorttrackwedstrijd. Haar temperament zorgde ervoor dat zij na de hockey alsnog met spoedbestelling in Utrecht werd afgeleverd en echt pas 6 minuten voordat ze moest starten met haar heat, zich present meldde.

Om 14.00 uur nog op het hockeyveld (met fruit) en om 15:30 op het ijs van Utrecht voor de eerste heat dus.

Birgit staat wat sport betreft altijd op ‘aan’, dus haar heat won ze…nou ja, als ze niet in de laatste bocht zou zijn gevallen.

Van kop af aan had ze leiding, onbedreigd. Maar ja, dit is shorttrack. Daar kan van alles gebeuren en heb je nog niet eens gewonnen als je al over de finish bent. Dan kan er nog een penalty volgen. Birgit maakte kennis met de harde wetten van het shorttrack. Positief en negatief. In de laatste bocht valt ze en daarmee is een kans verkeken op een hoge finaleplek.

Het leed na deze valpartij was groot, maar Birgit herstelde zich uiteindelijk van deze misser en finishte haar halve en hele finale tweemaal als eerste.

In de halve finale is het dus net andersom. Birgit profiteert van een val van een tegenstander en ze wint ook nog haar C-finale. In het totaal wordt ze 9e en ze verbetert haar PR op de 500 meter.

 

Max

Max van Gemert’ zijn zus heeft sinds een paar dagen een baardleguaan en als de shorttrackwedstrijd is afgelopen moet Max snel met zijn vader naar huis om sprinkhanen te tellen. Max heeft namelijk voor vertrek drie levende sprinkhanen in de bak gedaan en de grote vraag is hoeveel er bij thuiskomst nog rondhupsen. Ik ben ook benieuwd Max!

Maar eerst nog even een wedstrijd rijden.  Max rijdt nu voor het derde seizoen mee met de matadoren op de baan van 111 meter. Tijdens deze eerste wedstrijd ziet het er nog een beetje onwennig uit. De verschillen in de heat zijn vrij groot. Er is niet veel strijd. Het geeft Max de kans om op zijn techniek te rijden.

In de eerste heat rijdt Max echt té veel meters. Zowel bij het ingaan als uitkomen van de bocht schuurt hij met zijn schouders langs de kussens (bij wijze van spreken dan).

In de halve finale pakt Max veel meters terug door vooral vanaf het topblokje strak de bocht te houden. Dat betaalt zich uit, want in de halve finale mooi een tweede.

Hij rijdt tijdens deze halve finale bovendien een PR. In de finale raakt hij in een strijd verwikkelt met een rijder uit Zoetermeer. Hij slaagt er net niet in om de tweede plaats in de C-finale te pakken.

In de C-finale sluit hij dus af met een derde plek.

Max wordt 11e in het klassement.

 

Aflossing

De wedstrijd wordt afgesloten met de aflossing. De teams worden at random samengesteld. De rijders moeten op zoek naar de teamgenoten van hun relayteam. Dat is altijd een leuk proces. Het is leuk om te zien hoe de shorttrackers contact zoeken en afspraken maken. Verslag leggen van zo’n relaywedstrijd is niet te doen. Je had er bij moeten zijn, zullen we maar zeggen. Voor de uitslagen:

http://www.shorttrackonline.info/compresult.php?name=GeneralClassification&comp=2507&cat=99&template=summary

5 DKIJV-ers dus onder de bezielende leiding van Antwan. Er werd door de organisatie van SVU goed voor hem en de andere coaches gezorgd met een natje en een droogje. Antwan probeerde hier een slaatje uit te slaan. (zie foto)

Een geslaagde dag. Er kan op de maandag en woensdag weer hard getraind worden ter voorbereiding van de tweede sebracup in Den Haag op 30 december a.s

Een mooie dag, een typische shorttrack-dag denk ik.

Uw verslaggevers,

Rob Kleiweg
Antwan Radt  (coach shorttrack)


2 reacties op “Klabamm! Shorttrack Regionale competitie West-Sebra Sports Cup no.1”

  1. Rob schreef:

    Compliment aan de redactie voor het samenvoegen van de twee stukjes.

Laat een reactie achter