Oudejaarswedstrijd 2017

Laat onderaan je reactie achter!

De wekker ging vanmorgen al om 5 uur af. Maar dat was niet alleen bij ons zo. 114 deelnemers, evenzoveel ouders en 30 vrijwilligers waren al vroeg uit de veren om op tijd aanwezig te zijn voor de jaarlijkse “Oudejaarswedstrijd”. De temperatuur lag rond het vriespunt en ik hoop maar dat alle kinderen extra goed zijn aangekleed.

Kwart voor zeven mochten de kinderen bij de krabbelbaan het ijs op. De kleintjes worden op nummer in een rij gezet, rijden in een rijtje de baan rond en staan netjes op tijd aan de start. Het eerste startschot, voor Isis en Fenna, viel stipt om 7 uur. Eerst waren de kleintjes (pupillen F) aan de beurt, over 100 meter. Voor de meeste kinderen uit deze categorie, is dit ook de allereerste wedstrijd die ze ooit hebben gereden dus alles is nieuw en spannend. Met dank aan onze hulpstarters, Kees en Willem, lukt het altijd wel om op tijd in de juiste baan te starten. Maar…..   na 100 meter in de juiste baan finishen lukt nog niet altijd. Gelukkig weet de tijdwaarneming in de jurykamer daar adequaat mee om te gaan. De jongste pupillen D, E en F, hebben allemaal twee keer 100 meter gereden.

De vrije ruimte op de kruising wordt gebruikt om de kinderen een beetje in beweging te houden. Desondanks is de lage temperatuur onze grootste vijand vanmorgen. Van de grotere kinderen zijn er al veel deelnemers die regelmatig aan de zondagochtend competitie op de Uithof meedoen. Deze kinderen kennen de startprocedure al en die haal je er direct uit. Zij rijden een 100m en na de dweil nog een 500 meter.

De wedstrijd verloopt vlot en we zijn dan ook ruim op tijd klaar. Boven in het restaurant is het lekker warm en moeten we nog 15 minuten op de Oudejaarswedstrijd 2017 – Uitslag wachten. Met dank aan Ellen en Jan van Os (bijnaam Jan de Oliebollenman) is er weer voor alle kinderen een heerlijke oliebol en zo zijn we de kou van de ijsbaan gelukkig weer snel vergeten. Als de uitslag van de jury komt, zitten alle kids vooraan bij het schavotje te wachten. Heb je een medaille of…… net niet. Er hebben in totaal 114 kinderen meegedaan en er worden 36 medailles uitgereikt.

Alle kinderen, ook die geen medaille hebben gewonnen, hebben hun best gedaan en daar zijn we supertrots op. Voor het pupillen klassement krijgt iedereen punten. Zorg ervoor dat je vrijdag 2 maart ook aan de HVHW voorjaarswedstrijd meedoet. We hebben dan ook de prijsuitreiking voor de gehele competitie.

We kijken terug op een geslaagde Oudejaarswedstrijd 2017 en we hopen dat iedereen volgend jaar weer meedoet.

Goede, gezellige en veilige jaarwisseling gewenst,
Leon van Bohemen
DKIJV jeugdschaats coördinator


Laat een reactie achter