Inline-skate wedstrijdsport leeft bij DKIJV

Laat onderaan je reactie achter!

Vanaf begin april wordt er door de wedstrijdrijdende inline-skates al hard getraind voor de inline wedstrijden en competities. Zo is er voor de jeugd t/m Junioren B (*) de regionale jeugdskeelercup competitie met steeds een sprint, serie en punten of afvalkoers per wedstrijd. Voor Junioren B en ouder is er de regionale Oomscup competitie met marathons van diverse lengtes.

Daarnaast is het ook mogelijk om aan landelijke wedstrijden deel te nemen, al zijn die vanaf eind maart erg vroeg in het seizoen. Het zwaartepunt van al de competities ligt eigenlijk al in de maanden voor de zomervakantie, daarna is het afbouwen.

Het officiële skeelerseizoen van DKIJV moet nog beginnen, maar eigenlijk zit het eerste deel van het inline-skate seizoen voor wedstrijdrijders er al op. De wedstrijdrijdende DKIJV-ers hebben tweemaal per week een training kunnen volgen onder leiding van Stefan Crediet en Sebastiaan van Leeuwen. Anders dan voorgaande seizoenen wordt er in één groep getraind van Pupillen 1 t/m de masters, een mix die goed uitpakt. Masters die wedstrijdervaring delen met de jeugd maar zelf ook bijleren door nieuwe oefeningen samen met de jeugd uit te voeren. De gemengde relay bijvoorbeeld is op de 300m baan in Nootdorp een terugkomend onderdeel geworden.

Eén van de hoogtepunten dit seizoen was de Oomscup in de Den Haag 5 mei jl. Hierbij stonden totaal 13 (!) DKIJV-ers en meetrainende DVIJC-ers aan de start met als eindklasseringen;

 • Stefan (3de HSA)
 • Herman (5de HSA)
 • Jelle (1ste HJA-B)
 • Mariska (3de DJA-B)
 • Nerena (4de DJA-B)
 • Nienke (5de DJA-B)
 • Jennifer (6de DJA-B)
 • Lieke (8ste DJA-B)
 • Amanda (9de DJA-B)
 • Rafael (4de HJA-B)
 • Pepijn (5de HJA-B)
 • Martin (5de M60)
 • Fred (6de M60)
 • Hellen (2de DM)

Naast de sportieve prestaties valt met name het plezier in de groep op. M.i. de hoofdreden van de grote opkomst.

Man-van-de-dag was toch wel Rafael die met een grote glimlach op zijn gezicht tactisch een bij een groep oudere (en snellere) dames aansloot en zelfs een tijd voor ze uit kon rijden. Als een routinier dirigeerde hij al rijdend de coach om water aan te reiken. Alsof hij niet anders gewend was.

De komende twee weken is er een programma met voor elke rijder wat wils. Zo is er een Oomscup 11 mei, een jeugdskeelercup 18 mei, het NK marathon vanaf Junioren B te Waarland op 21 mei en zijn enkele rijders geselecteerd voor het NK Piste/Weg in Heerde op 10, 11 en 12 mei.

Ook niet-inline-skate-wedstrijdrijders komen aan bod; vanaf 14 mei starten de reguliere inline-skate trainingen bij DKIJV op de maandagen in Nootdorp en vrijdagen in Rijswijk. Meer informatie hierover is te vinden op de website van DKIJV.

Uw verslaggever,
Sebastiaan van Leeuwen, 9-5-2018

(*) : Bij inline-skate worden andere leeftijdsklassen gehanteerd dan bij het langebaan schaatsen.


Laat een reactie achter