Junioren

Kinderen van 13 tot en met 18 jaar worden bij het schaatsen junioren genoemd. De peildatum daarvoor is 1 juli. Deze leeftijdsgroep wordt vervolgens weer onderverdeeld in Junioren C t/m A.

De schaatslessen die we voor de junioren van 13 t/m 18 jaar verzorgen, worden primair op vrijdagmiddag eind van de dag  op de 400 meter baan gegeven. Van deze junioren wordt verwacht, dat ze de allereerste beginselen (schaatsvaardigheid) al onder de knie hebben, dat je al eens een keer eerder op noren hebt geschaatst en een rondjes hebt gereden, op de 400 meter baan of op natuurijs. Kinderen die enigszins gevorderd zijn en behoefte hebben aan meerdere lessen in de week, kunnen tevens op dinsdag van 17.00 – 18.15 en/of op woensdag van 17.00 – 18.15 terecht.
Daarnaast wordt er in het seizoen voor de jeugd een reeks aan specifieke evenementen georganiseerd en ook hier bieden we de mogelijkheid om in de zomer door te trainen bij ons clubhuis (skeeler en  conditietraining)
Om aan dit lesprogramma deel te nemen kunt u uw kind als lid aanmelden via het secretariaat.

Voor nadere informatie over het jeugdschaatsen voor junioren kunt u terecht bij de DKIJV secretaris.

DKIJV secretaris
Michel van Zuijlen
Telefoon nummer 06 13 13 00 00
E-mail: secretariaat@dkijv.nl

Wedstrijden
Als je de techniek redelijk onder de knie hebt wil je misschien wel weten hoe hard je eigenlijk kunt. Je hebt dan gelijk een doel om voor te trainen!
Voor pupillen en junioren  worden er ongeveer eens per maand op zondag ochtend van 7.00 – 10.00 wedstrijden verreden. Hiervoor heb je wel een wedstrijd licentie nodig, deze is gelijk met je abonnement aan te vragen.  De meeste pupillen die wedstrijden rijden hebben veelal  een abonnement om op vrijdag met de junioren mee te trainen.

Laatst gewijzigd op 24 december 2013 om 19:52