Het ANCO selectieteam

Het ANCO-team
Het ANCO-team is een clubje talentvolle junioren, die extra aandacht krijgt. Het doel hiervan is niet alleen om het schaatstalent van de leden van het team verder te ontwikkelen. Voor de jeugd, die nog niet zover is, dient het team als stimulans om goed je best te doen om ook zover te komen.

Wanneer kom je er in? De Technische Commissie van DKIJV beoordeelt in samenspraak met de trainers van de jeugd of  talenten in aanmerking komen voor het ANCO-team. Gelet wordt op de volgende zaken: is de kandidaat behoorlijk snel, kan de kandidaat, in technische zin, een beetje schaatsen en is de kandidaat gemotiveerd om de nodige extra trainingsarbeid te verrichten. Hiervoor zijn geen harde criteria, in onderling overleg wordt besloten.

Het huidige team
De huidige DKIJV-jeugdselectie bestaat uit een groep talentvolle schaatsers in de leeftijdscategorie van 13 tot ongeveer 20 jaar, die de ambitie hebben om verder te komen in het schaatsen van wedstrijden.. Het doel is om hen de kans te geven aansluiting te vinden bij de gewestelijke selecties of deel te nemen aan regio-wedstrijden of nationale kampioenschappen in hun categorie. De groep heeft zomer en winter een eigen trainingsprogramma en wordt begeleid door twee trainers.

Met ingang van het zomerseizoen 2013 is de groep aanzienlijk verjongd. De oudere leden gaan uitvliegen naar de reguliere trainingsgroepen. Aan de onderkant stroomt een flinke groep C-junioren de selectie binnen.

Trainers
Giel Hermans en Paul Rutten

Giel is lid van DVIJC, de vereniging waar DKIJV vruchtbaar mee samenwerkt. Jarenlang heeft hij niet alleen ervaring als trainer voor de jeugd, maar traint hij ook de snelle, enthousiaste, wedstrijdrijdende oudere garde.

Paul is al decennia lang lid van DKIJV en heeft een schat aan ervaring als trainer bij zowel DKIJV als bij de schaatsschool van de Uithof. In zijn jonge jaren heeft hij veel wedstrijden gereden in alle disciplines: short track, langebaan en marathon

Met ingang van het zomerseizoen 2013 is afscheid genomen van Marcel van Asperdt als trainer van de selectie. De combinatie van het trainerschap met een zeer drukke werkkring was helaas niet langer mogelijk. Hij zal nog wel incidenteel als trainer actief zijn. Marcel was vanaf het begin van de jeugdselectie betrokken bij het initiatief om iets voor jeugdige talenten op te zetten. Na bijna 20 jaar zelf wedstrijden geschaatst te hebben wilde Marcel zijn ervaring overbrengen op de jeugd. Dat is goed gelukt en DKIJV dankt hem voor zijn enthousiasme en inzet voor de groep.

Schaatsers
Jorn Ruijgrok (junior A)
Mitchel Berrevoets (gastrijder DKIJV)
Emma de Fraiture (junior B)
Roel Boek (junior B)
Lotte van der Horst (junior B)
Jesse Nijkamp (junior C)
Maaike van der Horst (junior C)
Hugo Uijlenbroek (junior C)
Lennard van der Giessen (junior C)
Ruben van der Horst (junior C)
Sara van Zuijlen (junior C)
Hidde Bart (junior C)
Hugo de Fraiture
Ijen Ruijgrok

Naast deze schaatsers trainen Hugo de Fraiture en Emma van Zuijlen mee met deze groep. Zij trainen mee om mogelijk in aanmerking te komen voor uitnodiging in ANCO selectie. Emma volgt de training als aanvulling op de shorttrack talentengroep regio Zuid West waarvan zij ook deel van uit maakt.

Voor specifieke vragen over de selectie en selectiecriteria kun je contact opnemen met één van de leden van de Technische Commissie of de selectie trainers.

Laatst gewijzigd op 27 december 2013 om 12:18