Clubinformatie DKIJV

DKIJV Historie

DKIJV staat voor Delftse KunstIJsbaan Vereniging. De schaatsvereniging is opgericht op 6 april 1966 in Delft. De club stelt zich ten doel het bevorderen en doen beoefenen van het hardrijden op de schaats in al zijn verschijningsvormen.

Schaatsdisciplines

De vormen van hardrijden, die je bij DKIJV kan beoefenen zijn: langebaanschaatsen, kortebaanschaatsen, marathonschaatsen en shorttracken.

Naast het beoefenen van wedstrijden geeft DKIJV ook trainingen voor diegene die op recreatief niveau willen leren schaatsen of een beter niveau de schaatssport willen beoefenen. Voor de jeugd hebben we een aparte jeugdclub.

Het schaatsen vindt plaats op de 400 meter baan van De Uithof in Den Haag en bestaat uit trainen en wedstrijdrijden. Shorttrack vindt plaats op de ijshockeybanen van Den Haag of Zoetermeer.

De schaatstrainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers in groepen van 10 tot 15 personen. Voor de verschillende trainingsuren op De Uithof dient de schaatsvaardigheid eerst getoond te worden. Vaardigheid, leeftijd en snelheid spelen een rol bij de indeling. Bij een aantoonbaar eerder schaatsverleden vindt indeling plaats op basis van eerder behaalde resultaten. Op deze wijze kan de indeling direct plaats vinden in een juist groepsniveau.

Seizoen

Het schaatsseizoen vindt plaats vanaf ongeveer 1 oktober tot en met eind maart. Vanaf april tot en met september vinden de zomeractiviteiten plaats.

Activiteiten

De zomerse activiteiten vinden plaats vanuit het clubhuis van DKIJV aan de Sportring 8 te Delft (nabij Sporthal Brasserskade)

Laatst gewijzigd op 1 oktober 2019 om 13:08