Jeugdschaatsen

Wie, wat, waar, wanneer?

Jeugdschaatsen is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Let op! de informatie hieronder kan out-dated zijn. Check de Winter Info (update per jaar) voor de meest recente informatie.

Zaterdag van 18:30-19:30 (Za.4)

Bij DKIJV krijgen jaarlijks circa 200 kinderen les van fanatieke trainers met hart voor schaatsen. Dat doen we op de Uithof in Den Haag. Net zoals andere jaren trainen we op zaterdagavond op het zogenaamde Za.4 uur van 18:30 tot 19:30 uur.

Dus ben je tussen de 6 en de 12 jaar en wil je leren schaatsen? Kom dan komende winter jeugdschaatsen bij DKIJV.

LET OP! Het dragen van een helm is tijdens de jeugdschaatsuren verplicht.
DKIJV Helm bestellen

Ben je het afgelopen jaar 13 geworden en wil je graag nog één jaar op zaterdag blijven schaatsen? Neem dan contact op met de jeugdschaatscoördinator jeugd@dkijv.nl om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.

Maandag van 18:15-19:30 (Ma1),
Woensdag van 17:00 – 18:15 (Wo1) en
Vrijdag van 17:00 – 18:15 (Vr1)

Voor gevorderde jeugdschaatsers is het mogelijk om naast Za.4 extra trainingen te volgen op maandag van 18:15 -19.30 (Ma1), woensdag van 17:00-18:15 (Wo.1) of op vrijdag van 17:0018:15 (Vr.1). Vooral als je wedstrijden wil rijden, is het verstandig om een keer extra doordeweeks te komen trainen op Ma1, Wo1 of Vr1.

Deze trainingsuren zijn bestemd voor jeugd met minimaal 2 jaar jeugdschaatservaring en die minimaal 10 jaar zijn (je bent geboren vóór 1 juli 2014).

Wat kost het?

Abonnementsgeld

Abonnement gehele seizoen Za.4€ 95,00
Abonnement gehele seizoen Wo.1 (gevorderde jeugdschaatsers 10+ jr)€ 119,00
Abonnement gehele seizoen Vr.1 (gevorderde jeugdschaatsers 10+ jr)Zie Winter info
Proefschaatsabonnement voor 4x schaatsen Za.4€ 24,00

Jeugdschaatsers met alleen een jeugdschaatsabonnement en die aan abonnementshouderwedstrijden langebaan, shorttrack en/of marathon willen deelnemen betalen voor hun jeugdschaatsabonnement op zaterdag € 119,00 (i.p.v. € 95,00).

Jeugdschaatsers met alleen een abonnement Wo.1, die aan abonnementhouderswedstrijden langebaan, shorttrack, marathon willen deelnemen, worden gezien als gewone abonnementhouders en betalen voor hun schaatsabonnement € 169,00.

Trainingsbijdrage winterseizoen

Voor het jeugdschaatsen op Za.4. wordt een trainingsbijdrage van € 7,00 in rekening gebracht.

Kleding

Onze sponsors hebben het mogelijk gemaakt de kleding zeer aantrekkelijk te prijzen, en het jack in het bijzonder! We stellen het zeer op prijs en vinden het niet meer dan vanzelfsprekend dat onze leden minimaal een DKIJV schaatsjack dragen tijdens de trainingen.

Bekijk hier de prijzen

Je kunt kleding aanvragen door een mail te sturen naar kleding@dkijv.nl

Meer over Helmen vind u hier.

Wedstrijdjes rijden

Langebaanwedstrijden op De Uithof

Wil je als jeugdschaatser regelmatig wedstrijden rijden dan kun je meedoen met de trainingswedstrijden die op de Uithof worden georganiseerd. Meer informatie hierover is te vinden bij Wedstrijden Langebaan & Marathon in de Winter info

Laagdrempelige wedstrijden rijden als jeugd

Daarnaast worden er tijdens het schaatsseizoen een aantal laagdrempelige wedstrijden georganiseerd speciaal voor jeugdschaatsers (drempelwedstrijd, oudejaarswedstrijd en voorjaarswedstrijd). Hiervoor hoef je niet aan het begin van het seizoen op te geven. Dit is een mooie manier om kennis te maken met het wedstrijdrijden. Houd hiervoor de website en de nieuwsbrieven in de gaten.

Link abonnementen aanvragen

Klik hier om je abonnement aan te vragen

Baanindeling

Doordat er elke week 3 (of 4) andere groepen op de FUNRING hun training hebben, wijzigt de baanindeling ook wekelijks. De actuele baanindeling hangen we altijd aan de balustrade van de trap, en op het prikbord.

Algemeen

Hieronder kun zie je welke groepen er soms op de FUNRING staan en waar ze staan als ze daar niet zijn.

Funring

Let op! Zit je in groep 7 t/m 15 dan heb je soms meestal les op de langebaan, maar soms ook op de Funring. Elke week hebben 3 groepen les op de FUNRING (de ijshockeybaan op het middenterrein) hebben. Je moet dan over de LOOPBRUG, je mag niet het ijs oversteken. Een HELM IS VERPLICHT op de Funring. Hieronder het schema wie wanneer op de Funring schaatst.

Wie schaats er op de Funring?

De hogere groepjes schaatsen afgewisseld op de funring.

Laatst gewijzigd op 12 juli 2024 om 13:02