DKIJV in de zomer

Om in de zomer je conditie in de zomer op pijl te houden organiseert de DKIJV een conditietraining op woensdag en inline-skate training en wielrentrainingen.

Inline-skaten

Om toch actief de zomer door te komen biedt DKIJV inline-skate trainingen aan. We hebben immers geen zomerijs op de uithof! Wedstrijden worden gereden in de onderdelen Baan, Weg en Marathon. Er worden in deze onderdelen verschillende soorten wedstrijden verreden, zoals tijdritten, punten- en afvalkoersen en marathons. Maar ook als je geen wedstrijden wilt rijden ben je natuurlijk van harte welkom.

Alles over inline-skaten bij DKIJV

Droogtraining (zomertraining)

In de zomermaanden vanaf 15 mei 2024 tot oktober wordt er elke woensdag van 19.00 – 20.30 uur(+/-) vanuit het clubhuis een droogtraining georganiseerd. Dat houdt in dat we vanuit ons clubhuis in de Delftse Hout een rondje rennen en daarbij schaatsoefeningen doen om ook in de zomer aan onze conditie en schaatstechniek te kunnen werken.

Naast conditietraining wordt er vooral veel aandacht besteed aan de schaatstechniek en de houding. Geen zomer-ijs dus! Er wordt gestart vanuit het clubhuis en daarna toeven we naar de Delftse Hout.

Wie? Elk lid van DKIJV.
Wat? Hardlopen en schaatsoefeningen.
Waar? Clubhuis DKIJV
Wanneer? In zomer van begin mei tot start schaatsseizoen.

Je hoeft je niet aan te melden en de training is kosteloos voor leden van DKIJV.

Informatie Droogtraining 2024

Wielrennen

Er zijn enkele leden die op eigen initiatief wielrennen op dinsdag.

Wie? Iedereen met een racefiets die ouder is dan 16 jaar.
Wat? Een rondje hardrijden op de fiets (wielrennen). Er is een A-groep en een B-groep.
Waar? Vanaf de skeelerbaan in Nootdorp (Oudeweg 74, Nootdorp)
Wanneer? In de zomer op dinsdagavond, 19.00 vertrek.
Communicatie? Wekelijks via de app-groep “DKIJV dinsdag fietsgroep”. Stuur een mailtje naar communicatie@dkijv.nl als je in de appgroep wilt.

Afspraken waar iedereen zich heeft aan te houden:

  • Een helm is verplicht, anders kan je niet mee.
  • Vanzelfsprekend, houden we ons aan de verkeersregels.
  • Beide groepen hebben één ‘wegkapitein’, dat hoeft niet elke week dezelfde te zijn.
  • Bij het ‘in groepen rijden’ is voor een ieders veiligheid wel van belang, dat er geen 2 kapiteins op het schip staan. Uiteraard volg je zoveel mogelijk de instructies van de wegkapitein op, maar uiteindelijk blijf je zelf verantwoordelijk voor jouw veiligheid (en die van een ander).

Disclaimer
De fietsavond valt NIET onder de ‘officiële DKIJV activiteiten’, omdat het niet onder de aansprakelijkheidsverzekering valt die DKIJV via de KNSB heeft. Iedereen doet dus onder eigen verantwoordelijkheid mee.

Trainingweekend DKIJV/DVIJC

Het trainingsweekend is een gezellig weekend waarin we met zijn allen fietsen op elk niveau, wandelen, inline-skaten en mountainbiken. Aan alle deelnemers bieden we een afwisselend programma, je kan er een fanatiek of een ontspannen trainingsweekend van maken. Het trainingsweekend is bedoeld voor alle leden vanaf 15 jaar en naaste familieleden die ook van een sportief weekend houden. Het trainingsweekend wordt doorgaans in Limburg of op de  Veluwe gehouden.

Laatst gewijzigd op 8 april 2024 om 20:27