Leeftijdscategorieën & wedstrijden inline-skaten

De categorieën bij het inline-skaten worden ingedeeld op basis van je leeftijd en zitten anders in elkaar dan bij het schaatsen. Internationaal is dit afgestemd. Het geboortejaar is bepalend voor de categorie. De peildatum voor het indelen op leeftijdscategorie is hier 1 januari, dit is anders dan bij het schaatsen. De categorie waarin je dit jaar wordt ingedeeld, is dus afhankelijk van hoe oud je was op 1 januari van dit jaar.

De categorieën bij het inline-skaten zijn hier te vinden.

Wedstrijden

Net zoals bij het schaatsen is het bij inline-skaten ook mogelijk wedstrijden te rijden. Dit kunnen club-, regionale – en landelijke wedstrijden zijn. Voor de jeugd is de Oomssport Jeugdskeelercup van harte aan te bevelen. Het is een goed georganiseerde competitie voor pupillen en junioren van elk niveau. Er doen jaarlijks meer dan 100 kinderen aan deze competitie mee. Het wordt gehouden op verschillende banen in de regio en bestaat uit een aantal onderdelen zoals sprint, marathon en afvalkoers, maar ook behendigheidsoefeningen zoals slalom (voor de jongste kinderen).

Voor de senioren en masters is de regionale Ooms Skeelercup een aanrader. Maar natuurlijk zijn er vele andere wedstrijden om uit te kiezen.
Tijdens de wekelijkse DKIJV inline-skatetrainingen zal hier aandacht aan worden besteed. De trainers proberen je zo goed mogelijk voor te bereiden op een eventuele wedstrijd.

DKIJV zou het leuk vinden wanneer u rijdt in wedstrijdkleding van DKIJV. Deze kleding kan tegen gereduceerd tarief worden aangeschaft. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de kledingcommissie DKIJV (kleding@dkijv.nl).

Let goed op dat u voor het rijden van inline-skatewedstrijden een wedstrijdlicentie nodig heeft. Meer informatie kunt u vinden op https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/.

De KNSB inline-skatewedstrijdkalender is te vinden op https://www.schaatsen.nl/kalender/

Mocht u hier vragen over hebben, stel deze dan voor, gedurende of na de training aan een van de inline-skatetrainers of neem contact op met de DKIJV inline-skatecommissie (inline-skaten@dkijv.nl) die u graag verder helpt.

Laatst gewijzigd op 8 maart 2023 om 19:57