Trainingen inline-skaten

We delen de inline-skatetrainingsgroepen in op leeftijd, niveau en snelheid. Dit kan best een mix zijn van beginner tot gevorderde & niet-wedstrijdrijders en wedstrijdrijders. Hier zullen we in nauw overleg met onze trainers de juiste invulling aan geven. De invulling van de groepen is afhankelijk van het aantal trainers en deelnemers. Dit zal per jaar opnieuw worden bekeken en aan het begin van het seizoen wordt de indeling bekend gemaakt.

Als je desondanks liever in een andere groep wilt meetrainen, laat het dan even weten*. Het belangrijkste is dat iedereen het naar zijn zin heeft en op zijn/haar juiste niveau traint.

*Geef dit door aan je trainer of aan de inline-skatecommissie die langs de baan te vinden is of via de mail inline-skaten@dkijv.nl.

De niveaus

De groepsindeling zal op basis van niveau, snelheid en leeftijd zijn. Vooralsnog onderkennen we de volgende niveaugroepen:

  • Beginner & gevorderd jeugd
  • Jeugd wedstrijdrijders: Alle jeugd met intrinsieke motivatie die meedoet aan minimaal een wedstrijdserie.
  • Beginners volwassenen: training meer gericht op techniek van het inline skaten, rijders rijden individueel.
  • Tussengroep volwassenen: vervolg op beginners training, voor de doorstroom van beginner naar gevorderd.
  • Gevorderd (neo-)senioren en masters: ervaren rijders, rijden in groepjes
Groep Locatie Tijdstip
Jeugd en beginners volwassenen Nootdorp Dobbeplas, Oudeweg 74 Maandag 18:30 – 19:30
Wedstrijdrijders jeugd en gevorderd senioren en masters Nootdorp Dobbeplas, Oudeweg 74 Maandag 19:30 – 20:30
Jeugd en beginners volwassenen Nootdorp Dobbeplas, Oudeweg 74 Dinsdag 18:30 – 19:30
Wedstrijdrijders jeugd en tussengroep volwassenen Nootdorp Dobbeplas, Oudeweg 74 Dinsdag 19:30 – 20:30 
Jeugd en beginners volwassenen Skeeler Piste Rotterdam en wielerbaan Ahoy, Landscheiding 101 Vrijdag 19:00 – 20:00
Wedstrijdrijders jeugd, tussengroep volwassenen en gevorderd (neo-)senioren en masters Skeeler Piste Rotterdam en wielerbaan Ahoy, Landscheiding 101 Vrijdag 20:00 – 21:00

Let op: De aanvangtijden en locaties zijn gewijzigd! 

 

Communicatie tijdens het seizoen

Als de training niet door gaat sturen we via Whatsapp een bericht. 

Aan het begin van het inline-skateseizoen worden de inline-skate Whatsappgroepen (o.a inline-skate maandag & inline-skate vrijdag) geactiveerd. Mocht u nog geen onderdeel uitmaken van een van deze Whatsappgroepen stuur dan even een mail met uw naam, telefoonnummer en trainingsavond(en) naar inline-skaten@dkijv.nl dan zullen wij u zo spoedig mogelijk toevoegen aan de betreffende Whatsappgroepen.

Locaties

Skeelerbaan Nootdorp – 300 meter baan
Oudeweg 74
2631 PB Nootdorp
(Achter de molen bij de Dobbeplas)

Skeeler Piste Rotterdam en wielerbaan Ahoy – 200 meter piste en 1,6km wielerbaan
Landscheiding 101
3045 NK Rotterdam

Let op: Er zijn op beide locaties geen kleed- of douchefaciliteiten. Wel staan er stoelen/een bankje om je inline-skates aan te trekken. 

Training ‘conditie’

In de zomermaanden vanaf begin mei tot eind september wordt er elke woensdag van 19.00 – 20.30 uur vanuit het DKIJV clubhuis een droogtraining (conditietraining) georganiseerd. Dat houdt in de dat we vanuit ons clubhuis in de Delftse Hout een rondje rennen en daarbij schaatsoefeningen en buikspieroefeningen doen om ook in de zomer aan onze conditie en schaatstechniek te werken.

Naast conditietraining wordt er vooral veel aandacht gegeven aan de schaatstechniek en de -houding. Er wordt gestart vanuit het clubhuis en daarna rennen we naar de Delftse Hout. Door de veelzijdigheid van de oefeningen zijn deze trainingen verre van saai te noemen. Verder is er ook een aparte looptraining voor de volwassenen. Keuze genoeg om lekker sportief bezig te zijn tijdens de zomermaanden.

DKIJV Clubhuis
Sportring 8
2616 LK Delft
(nabij Sporthal Brasserkade)

 

Laatst gewijzigd op 21 april 2024 om 18:32