Wedstrijdinfo Langebaan

De licentiewedstrijden op de Uithof worden verreden op zaterdagavond, zondagochtend en zondagavond. Bekijk voor de meest actuele informatie op: http://www.knsbgewestzh.nl/langebaan/wedstrijdprogramma/. Voor deze wedstrijden moet je een KNSB-wedstrijdlicentie hebben.

Licentie

Een licentie is eenvoudig aan te schaffen via https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/. Een wedstrijdlicentie is een jaar geldig en je moet deze zelf opnieuw aanvragen of verlengen om wedstrijden te kunnen rijden. Als je pas afloopt krijg je overigens een e-mail waarin dit gemeld wordt.

Daglicentie

Het is mogelijk een keer een wedstrijd te rijden om te kijken of je dit wat vindt met een zogenaamde wedstrijddaglicentie, zie https://knsb.nl/licenties/wedstrijddaglicentie/.

Inschrijven

Wil je aan licentiewedstrijden meedoen en je Persoonlijke Records (PR’s) aanscherpen? Ga dan naar http://www.knsbgewestzh.nl/langebaan/wedstrijden/ en schrijf je in via de knop rechtsboven op de site of ga naar https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijdenSelecteer op deze site je discipline (inline, langebaan, marathon, shorttrack), kies de baan (dat zal meestal de Uithof zijn), kies de juiste datum en wedstrijd en vul het formulier in. Let op dat er op een dag meerdere wedstrijden gepland kunnen staan (Avond 1 en Avond 2 programma op zondag bijvoorbeeld).

Je moet je inschrijven met je KNSB relatienummer. Deze staat op je licentiepas en krijg je als je een licentie aanvraagt. Je ontvangt een bevestiging van de inschrijving per email. In deze email staat een link waarmee je je ook kunt afmelden en een telefoonnummer en/of emailadres van de organisator van deze wedstrijd. Als je te laat bent om je via de link af te melden, gebruik dan het emailadres en/of telefoonnummer. Indien je je niet afmeldt en niet komt opdagen op de wedstrijd, dan kan je de eerstvolgende wedstrijd niet meedoen.

Klasse-indeling

Als schaatser word je ingedeeld in een klasse. Dit gebeurt op basis van je gereden tijd en je leeftijd (pupil, junior, neo-senior, senior, master). Als je nog nooit gereden hebt begin je in de laagste klasse. Inschrijven bij een verkeerde klasse wordt door het inschrijfsysteem geweigerd. Klik op onderstaande link voor meer informatie. http://www.knsbgewestzh.nl/langebaan/klassen-en-limieten/.

Als je de limiettijd rijdt voor een hogere klasse dan word je in die klasse ingedeeld. Dat kan een week duren waardoor het mogelijk is dat je de eerstvolgende wedstrijd nog niet in de nieuwe klasse kunt rijden

Wedstrijdstrijdprogramma

Op de Gewestelijke site (www.knsbgewestzh.nl) kun je het wedstrijdprogramma vinden.  Ga naar Langebaan > Wedstrijden / Wedstrijdprogramma. Zie http://www.knsbgewestzh.nl/langebaan/wedstrijdprogramma/.

Wedstrijd rijden

Wedstrijdbandjes

Een schaatser moet een eigen wedstrijdbandje hebben om aan te geven in welke baan gestart wordt. Er wordt gestart in kwartetten. Als het eerste paar schaatsers gestart is, wordt het volgende paar direct daarna gestart zodat er vier schaatsers op de baan rijden. Het eerste paar rijdt met wit (binnenbaan) en rood (buitenbaan), het tweede paar met geel (binnenbaan) en blauw (buitenbaan). Het bandje moet om de rechterarm gedragen worden. Verkeerd gaan staan bij de start betekent diskwalificatie. Op de startlijsten die bij de kleedkamers hangen wordt de kleur van het te dragen bandje vermeld. Wedstrijdrijders moeten zelf voor bandjes zorgen.

Startlijsten

De startlijsten zijn vooraf ook te vinden op  www.knsbgewestzh.nl. Hiervoor ga naar je discipline e dan naar ‘wedstrijden’. Hier zie je ‘startlijsten’ staan. Let op: de startlijsten die op internet staan, zijn voorlopig. Er kunnen verschuivingen plaatsvinden. Van een schaatser wordt verwacht dat deze daarom tijdig aanwezig is. Omdat programma’s vaak vol zitten, is het niet mogelijk te improviseren met de startvolgorde vanaf een bepaald moment voorafgaande aan de wedstrijd. Je bent zelf verantwoordelijk voor tijdig aanwezig zijn. Te laat betekent niet rijden. Zoek ook je coach op, te herkennen aan de clubkleding, om te laten zien dat je er bent. Soms neemt een coach waar van een andere vereniging. Dit wordt van tevoren kenbaar gemaakt.

Wedstrijdtijden

Alle wedstrijdtijden van licentiehouders sinds 1993 zijn te vinden via:

IJS-faciliteiten?

Wil je meer weten over ijsfaciliteiten? Klik hier

Baanregels

Lees van te voren goed de Baanregels door. Deze zijn ook te vinden op de website van het gewest:
http://www.knsbgewestzh.nl/langebaan/baanregels/

Alle andere informatie

Op de website van KNSB Gewest Zuid-Holland is alle verdere informatie te vinden. Kijk zelf ook regelmatig op de site voor mededelingen, afgelaste wedstrijden (als het warm weer is en hard waait is dit aan te bevelen) en andere zaken. Bij warm weer en harde wind is het ook aan te bevelen de website van De Uithof te bekijken.

www.knsbgewestzh.nl

www.deuithof.nl

Laatst gewijzigd op 14 november 2022 om 22:20