pupillen

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar worden bij het schaatsen Pupillen genoemd. De peildatum daarvoor is 1 juli. Deze leeftijdsgroep wordt vervolgens weer onderverdeeld in Pupillen F t/m A.

De schaatslessen die we voor de pupillen van 6 t/m 12 jaar verzorgen, worden op zee langebaan op de zaterdagmiddag van 18.30 – 19.30 uur op de 400 meterbaan en funring gegeven. Dit is een specifiek jeugdschaats uur waarbij de hele baan met een andere vereniging wordt gedeeld.

De shorttrack jeugdlessen voor starters vinden plaats op de woensdagavond van 18:35 tot 19:35 uuros De Uithof en op de vrijdagavond van 19:00 tot 20:15 uur in Zoetermeer.

Daarnaast wordt er in het seizoen voor de jeugd een reeks aan specifieke evenementen georganiseerd en is er de mogelijkheid om in de zomer gewoon door te trainen bij ons clubhuis (skeeler en conditietraining).
Om aan de lesprogramma deel te nemen kunt u uw kind als lid aanmelden door contact op te nemen de jeugdschaatscoordinator.

We bieden de mogelijkheid, om eerst eens 4 lessen te komen proberen tegen een gereduceerd tarief van €18,–. Als het bevalt, kunt u uw kind alsnog opgeven. Het seizoen start 1 oktober maar later in het seizoen starten is geen enkel probleem. Voor nadere informatie over het jeugdschaatsen voor pupillen kunt u terecht bij de jeugdschaats coördinatoren.

DKIJV jeugdschaats coördinator Langebaan 
Leon van Bohemen (na 20.00) 06 – 54 26 08 21 of jeugd@dkijv.nl (dit heeft de voorkeur)

DKIJV jeugdschaats coördinator Shorttrack
Antwan Radt – shorttrack@dkijv.nl

Wedstrijden
Als je de techniek redelijk onder de knie hebt wil je misschien wel weten hoe hard je eigenlijk kunt. Je hebt dan gelijk een doel om voor te trainen!

Langebaan
Voor pupillen en junioren  worden er ongeveer eens per maand op zondag ochtend van 7.00 – 10.00 wedstrijden verreden. Hiervoor heb je wel een wedstrijd licentie nodig die je kunt aanvragen via mijn.knsb.nl  De meeste pupillen die wedstrijden rijden hebben veelal  een abonnement om ook op vrijdag met de junioren mee te trainen.

Shorttrack
Periodiek vinden er regiocompetiewedstrijden plaats. Deze vinden plaats op zowel De Uithof als andere ijsbanen in de regio.Hiervoor heb je wel een wedstrijd licentie nodig die je kunt aanvragen via mijn.knsb.nl 

Laatst gewijzigd op 11 januari 2017 om 22:21