Selectiecriteria shorttrack

Selectiecriteria
Binnen onze regio organiseert het gewest samen met de verenigingen de regionale wedstrijden. Hieraan kunnen alle shorttrackers met een licentie deelnemen die niet voldoen aan de limieten om deel te nemen aan de landelijke competitie. Deze wedstrijden zijn speciaal bedoeld voor de jonge en beginnende shorttrackers in alle categorieën. Naast de regionale is er ook een landelijke competitie. Om deel te kunnen nemen aan de landelijke competitie moet je minimaal junior C zijn en de limiettijd hebben gereden.

  • Regiocompetitie: Cyclus van meerdere wedstrijden, waaraan jonge en beginnende rijders deelnemen.
  • KNSB-Cup: Competitie op diverse ijsbanen door het hele land, waaraan de gevorderde, snelle rijders meedoen
  • Nederlands Kampioenschap: Jaarlijkse tweedaagse wedstrijd waarin gestreden wordt om de Nederlandse titels in de diverse leeftijdscategorieën (vanaf junior C t/m senior)
  • Open Nederlands Kampioenschap: Internationaal toernooi over twee dagen voor pupillen 1 en junioren met open inschrijving, zodat ook clubs uit het buitenland mee kunnen doen.

De StarClass is een Europese competitie, waarin talentvolle pupillen en junioren zich internationaal met leeftijdsgenoten kunnen meten. Om aan de starclass te mogen deelnemen gelden de onderstaande criteria:

invulling volgt.

Laatst gewijzigd op 24 december 2013 om 19:52