Update, nieuwe foto’s: Skate clinic Prins Maurist School Delft* groot succes.

Laat onderaan je reactie achter!

image001Delft – Donderdag 14 juni 2012 heeft DKIJV in samenwerking met de KNSB een skate clinic voor de groepen 6, 7 en 8 georganiseerd. En het moet gezegd worden, met het weer troffen we het uitstekend. Een zonnige dag die geheel droog was. De KNSB** organiseert deze clinic al jaren om kinderen te laten ervaren hoe leuk inline-skaten is. In de Clinic komen bescherming

en veiligheid aan bod, maar ook het maken trucjes, behendigheid, en stunten komt op een speelse manier aan bod.

 

Op die donderdag hadden we de beschikking over een deel van de parkeerplaats van Rodenburg Home & Garden te Delft***.  Om 8 uur stond de KNSB daar met vrachtauto en aanhanger. Beide zaten vol met skates, beschermers, promotie materiaal en hulpmateriaal voor de Clinic. De bestuurder was tevens de gediplomeerde instructeur. In ons geval was het de Nederlands kampioen “Moderne Vijfkamp”**** “Kelvin Hilgeholt”***** http://www.kelvin2012.com/)

Kelvin is een geboren “leraar/instructeur” die op een vlotte manier maar met  veel overwicht kinderen weet te boeien. Hij leerde ze vrij vlot remmen, vallen, draaien, springen, het verschil tussen skates en skeelers en hoe je met beschermmaterialen om moet gaan.

Om 9 uur stonden de twee groepen 8 van de Prins Maurits School voor onze neus. In een vlot tempo werden de ruim 40 kinderen voorzien van skates en beschermers en kon de les beginnen. Verbazend was het hoe hoog het nivo van deze kinderen al was. Slechts 1 of 2 kinderen moesten in het begin aan de hand worden genomen om skaten te leren. De rest was al vertrouwt met skaten en sommige kinderen waren een stuk behendiger dan de schrijver van dit stuk. De meesters van deze groep deden ook mee en dat ging best goed.

Aan het eind van de les liet Kevin zien hoe ze al het materiaal zo konden inleveren dat het voor de volgende groep niet ene grote uitzoek klus zou worden. Enthousiast gingen de groepen 8 weer terug naar school (ze hadden nog wel wat langer gewild i.p.v. weer te gaan rekenen).

Na een half uurtje rust stonden de twee groepen 7 voor onze neus. Nu waren het nog meer kinderen. De bus en aanhanger bevatten gelukkig genoeg spullen. Ook deze groepen gingen snel aan de slag en ook in deze groepen was het nivo erg hoog. Na weer een pauze van een half uur kwamen de twee groepen 6  aan. Dit keer twee juffen. En ……. Die skaten niet mee. Ook dit keer ruim 40 kinderen. De verwachting was dat deze kinderen het wat minder goed zouden kunnen, omdat ze een stuk jonger waren. Niets was minder waar. Slechts 1 kind kregen we niet aan het skaten. In deze groep gingen twee kinderen met behulp van Kelvin via de springschans over een klasgenoot die in de volle lengt achter de schans lag springen. Voor de sprong verplaatste Kelvin tot ieders lol de helm van de jongeman in kwestie van zijn hoofd naar zijn edele delen. Na twee geslaagde sprongen zat het er ook voor deze groepen op.

Gezamenlijk hebben de DKIJV’ers die Kelvin hielpen samen met Kelvin de tent afgebroken en gezorgd dat alles weer opgeruimd in de aanhanger en vrachtauto verdween. Al met al was deze skate clinic georganiseerd door DKIJV in samenwerking met de KNSB een succes dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Bedankt KNSB, Kelvin Hilgeholt, Marianne van Bergen, Leon van Bohemen, Raymond Jansen en Kees Hoek en natuurlijk de medewerking van Rodenburgtuinen te Delft.

Pieter van Bergen

Foto’s

DSC_0973

DSC_0974

DSC_0976

DSC_0981

DSC_0982

Links

* http://www.prinsmauritsschool.nl

** http://www.schaatsen.nl/Upload/attachments/jeugd/Flyer%20KJSC%20inline-skaten%202012.pdf

***  http://www.rodenburgtuinen.nl/tuincentra_en_links/delft.html

**** http://nl.wikipedia.org/wiki/Moderne_vijfkamp 

***** http://www.kelvin2012.com/


Laat een reactie achter