DKIJV trein dendert door op ZHK-Marathon

Laat onderaan je reactie achter!

Afgelopen zondag 14 januari is het Zuid-Hollands Kampioenschap Marathon verreden op de Uithof. Binnen DKIJV is het marathonnen aan populariteit aan het winnen en daarom stonden er flink wat DKIJV-ers aan de start van het ZHK. Jezelf een jaar lang ‘Zuid Hollands Kampioen Marathon’ noemen: wie wil dat nou niet?

Mastermannen

Dat moeten de onze DKIJV mastermannen ook gedacht hebben toen zij zich inschreven voor de wedstrijd. Want bij de wedstrijd voor de heren masters, het sluitstuk van het ZHK, reed een heuse Delfts blauw met witte DKIJV trein aan de kop van het peloton. Deze trein bestond uit Serge vd Goes, Martijn Coeveld, Jan van Os, Stijn van Liefland en Marco van Koppen. De wedstrijd winnen behoorde niet tot de mogelijkheden van onze mannen omdat de TGV met M1-masters onder leiding van Kurt Wubben al snel vertrokken was. Onze heren hebben echter hun eigen wedstrijd gereden, zo’n  40 rondes met een gemiddelde van 37 sec. per ronde, dat is hard werken, hoor! Deze ‘eigen wedstrijd’ – de onderlinge strijd tussen de DKIJV mannen – is uiteindelijk gewonnen door Marco die bij het afsprinten de sterkste was en zich daarom de 9e master van Zuid Holland achter winnaar Kurt Wubben mag noemen. Stijn was 11e, Jan 13e, Serge 17e en Martijn 20e.

 

Pupillen

’s-Morgens was de wedstrijd al verreden voor de jongens en meisjes pupillen A t/m F. Bij deze wedstrijd over 10 rondes was DKIJV vooral bij de meisjes goed vertegenwoordigd door Mare, Louisa en Nina en bij de jongens stond Stian aan de start. Het verschil in niveau was groot omdat er uiteraard veel leeftijdsverschil is tussen jonge schaatsers in 6 leeftijdscategorieën. Na een ronduit chaotische wedstrijd waarbij de uiteindelijke winnares een ronde voorsprong wist te nemen, is Mare op een mooie 4e plaats geëindigd en werden Louisa en Nina respectievelijk 9e en 10e. Bij de jongens is Stian 15e geworden in de eindsprint van het peloton, heel knap gedaan!

 

Junioren

Om 19.00 uur begon met de junioren C en B het avondprogramma in een marathon over 22 ronden. Ook hierbij was veel niveauverschil tussen de rijders, maar waren het spannende wedstrijden om naar te kijken. Bij de meiden deden namens DKIJV / DVIJC Vera, Jennifer en Veerle mee. Lang bleef het peloton bij elkaar en werd er gekeken naar de grote favorieten. Na 10 ronden ontplofte de wedstrijd omdat Veerle en haar schaatsmaatje uit het RTC een enorme demarrage plaatsten, een voorsprong namen en zo het peloton in stukken uiteen sloegen. Deze voorsprong wisten zij te behouden en tenslotte lukte het Veerle om haar schaatsmaatje in de eindsprint te verslaan en won zij de titel. Jennifer werd 9e en Vera 10e, jullie konden lang bijblijven, meiden, netjes hoor! Tiemen, Ezra en Dion deden mee bij de jongens. Voor Tiemen en Ezra lag het tempo meteen al te hoog en hebben zij hun rondjes alleen moeten rijden, dat is zwaar en daarom nog knapper. Dion heeft goed mee kunnen rijden in het peloton en eindigde op een mooie 10e plek.

 

Heren

Het grootste peloton startte in de wedstrijd voor de heren, waarin namens DKIJV Léon Wenteler en Herman Banken meereden. Van de 60 rondes heeft Léon er helaas maar 17 kunnen rijden omdat hij onderweg maagproblemen kreeg. Heel jammer, want Léon kan voorin meedoen! Herman kon wel tevreden terugkijken op zijn wedstrijd. Hij kon weliswaar niet mee met de kopgroep waarin de landelijke rijders wegreden en uiteindelijk de wedstrijd beslisten maar wist daarachter beslag te leggen op de 12e plaats, een prima prestatie.

 

Dames

Bij de dames was ook sprake van een DKIJV / DVIJC trein: een schitterende zwart met goudgekleurde ANSU intercity! Aan de start stonden namelijk Nerena, Mariska, Meerle, Nienke, Rosan en ondergetekende DKIJV masterette. Het lukte niet om de ANSU trein aan de kop van het peloton te zetten, omdat de andere dames, die in de landelijke marathon competitie meedoen, een maatje te groot waren. Gelukkig lukte het een paar van onze dames (Mariska en Rosan) om hun wagonnetje aan te haken bij de kopgroep en konden zij meesprinten om de eindzege. Mariska greep net naast het podium met een 4e plaats, Rosan werd 5e, Meerle 8e, Nerena 9e, Nienke 11e. Zelf moest ik genoegen nemen met de laatste plek, maar het schouder aan schouder meestrijden met m’n dochter had ik niet willen missen.

Uw verslaggever,
Renate van Koppen


Eén reactie op “DKIJV trein dendert door op ZHK-Marathon”

  1. Rein van de Velde schreef:

    Wat een geweldige verslagen van de afgelopen wedstrijden. De schaatsers van DKIJV laten zich wel weer zien.
    Het laatste verslag van Renate vind ik mooi omdat ze samen met haar oudste dochter deel uit maakte van het peloton. Het moet een fantastisch gevoel geven om samen met een van je kinderen in dezelfde wedstrijd “schouder aan schouder” te strijden. Dan mag je best een beetje trots zijn.

Laat een reactie achter