Update Corona en opstarten trainingen

Laat onderaan je reactie achter!

Gisteren heeft premier Rutte aangekondigd dat buitensporten voor volwassenen weer mogelijk is vanaf 11 mei. Eerder was al bekend gemaakt dat de jeugd tot en met 18 jaar weer mag gaan sporten. DKIJV en met name de inline skate commissie en de langebaan commissie zijn afgelopen periode druk bezig geweest met de voorbereiding om de jeugd weer te laten sporten.

De plannen van aanpak hiervoor zijn door alle gemeenten (Delft, Rijswijk en Nootdorp) goedgekeurd (Yes!). Nu de volwassenen vanaf 11 mei ook weer mogen gaan sporten zullen de plannen van aanpak hierop worden aangepast. We kijken daarbij ook weer naar wat de KNSB aan protocol hiervoor geeft. We zullen dus nog even de tijd nodig hebben om dit op een goede manier voor te bereiden. Meer info volgt nog zodra er stappen gemaakt zijn.

Ondertussen gaan we de trainingen voor de jeugd alvast opstarten. In het algemeen geldt dat:
– De groep van 6 tot en met 12 jaar mag gaan sporten in groepjes van maximaal 15 personen;
– De groep 13 tot en met 18 jaar mag ook weer gaan sporten met inachtneming van de 1,5 meter regel;
– De twee verschillende leeftijdsgroepen niet gemengd mogen worden tijdens de trainingen;
– Geen ouders aanwezig bij de trainingen;
– Thuisblijven bij verkoudheid, hoesten, niezen of koorts, óók als een huisgenoot koorts heeft.

Zie ook de posters die we via social media hebben verspreid en ook in de bijlage van de nieuwsbrief staan.

Hieronder volgt meer informatie over de verschillende trainingen.


Inline skaten
De inline skate trainingen worden op maandag en vrijdag gegeven. Je kunt op één van de twee dagen trainen, of natuurlijk beide dagen. Er zijn verschillende niveaus van trainingen. Dus dat wil zeggen van absolute beginner met in-line skates uit de speelgoedwinkel tot intensieve wedstrijd en conditietraining.
Bij het inline skaten kan er voor één vaste prijs tot eind september, twee keer in de week getraind worden op alle niveaus. De kosten voor het inline skaten zijn € 48,50 voor het gehele seizoen.

De trainingen, voor de jeugd tot en met 18 jaar, starten op:
– maandag 11 mei op de skeelerbaan in Nootdorp vanaf 18:30 tot 20:30 uur (2 trainingsuren achter elkaar)
– vrijdag 15 mei op wielerparcours “De Spartaan” in Rijswijk vanaf 19:00 tot 20:15 uur

Als je mee wilt doen schrijf je dan in via de website. Dit is belangrijk omdat we dan vooraf weten hoeveel leden komen trainen en daarop de groepsindeling voor de verschillende trainingsuren gemaakt kan worden. Als je al meedeed en niet hebt opgezegd, hoef je dit niet te doen.

Wij vragen iedereen zich zo snel mogelijk aan te melden, dus zowel de jeugd tot en met 18 jaar als de volwassenen die willen inline skaten. Vanaf wanneer de volwassenen ook kunnen inline skaten is op dit moment nog niet bekend. De inline skate commissie zal daarover nader communiceren. Mogelijk dat dit ook impact zal gaan hebben op de starttijden van de inline skate trainingen voor de jeugd. Dus hou de mail en de website in de gaten.

Zomertraining
De zomertrainingen zullen, voor zowel de jeugd als volwassenen, starten op woensdag 27 mei vanaf 19.00 uur. Dit is nog even onder voorbehoud van de locatie. Er mag namelijk niet in groepen in de openbare ruimte gesport worden zoals we normaal in het Delftse Hout doen. De commissie is nog in overleg met omliggende sportverenigingen om te onderzoeken of wij van hun sport accommodaties gebruik kunnen maken. Zodra meer bekend is over de zomertrainingen zal daarover gecommuniceerd worden.

Om op 27 mei goed aan de start te kunnen staan voor de zomertrainingen worden er komende weken online core stability trainingen gegeven. De trainingen op woensdag 13 en 20 mei starten om 19.00 uur. Iedereen die mee wil doen dient 5 tot 10 minuten eerder in te loggen voor een korte uitleg (18.55 uur) over de training. De core stability training is te volgen via een link, die we niet publiekelijk publiceren, controleer de nieuwsbrief of DM een teamlid, of DKIJV via het medium dat je gebruikt (Insta, FB of Twitter).

Wij wensen jullie veel trainingsplezier!
Met vriendelijke groeten,
Inline skate commissie
Langebaan commissie
Bestuur DKIJV


Laat een reactie achter