Shorttrackclinics voor DKIJV jeugdschaatsers

Laat onderaan je reactie achter!

Wist je dat je naast langebaanschaatsen ook al heel jong (vanaf 6 jaar) kan shorttracken bij DKIJV? Shorttrack is gezellig en uitdagend, goed voor je bochtentechniek en prima te combineren met langebaanschaatsen. Bovendien zijn er leuke competities waar je aan mee kan doen.  

Om de zaterdagavondjeugd kennis te laten maken met shorttrack zijn er drie weken achter elkaar shorttrackclinics georganiseerd voor groepje 6 t/m 11. Dit gebeurt in de ijshockeyhal van de Uithof. Afgelopen zaterdag was de laatste groep kinderen aan de beurt.

Omdat voor shorttrack speciale shorttrackschaatsen nodig zijn mochten de kinderen eerst shorttrackschaatsen uitzoeken. De schoen is namelijk hoger en steviger en er is meer ronding in het ijzer zodat je goed de bochten kan lopen. De shorttrackschaatsen worden door de KNSB voor de clinics speciaal ter beschikking gesteld, net als de kniebeschermers die de kinderen om moesten.  

Eenmaal de schaatsen en kniebeschermers aan, konden de kinderen het ijs op. De clinic werd gegeven door Iris, jeugdtrainer op de zaterdagavond en al jaren shorttracker bij DKIJV. Nina en Louisa, die beiden ook bij DKIJV shorttracken, deden de oefeningen voor. Het was wel even wennen op de shorttrackschaatsen, maar al gauw deden de kinderen hand aan hand pootje over, sommige zelfs los!

Er werd een relay gereden, net als ‘in het echt’ met inkomen, aanduwen en al. Aan het eind van de clinic mochten er zes pluimen worden weggegeven, waarmee de kinderen vier gratis proeflessen hebben verdiend.

Ook de kinderen die geen pluim hebben gehad, maar die toch nieuwsgierig zijn geworden naar shorttracken, kunnen op de woensdag van 18.50-19.50 in de Uithof en/of op de vrijdag van 19.00-20.15 in de SilverDome in Zoetermeer terecht voor meer shorttracklessen. Graag dan van tevoren even aanmelden via shorttrack@dkijv.nl. 

Hopelijk zien we veel kinderen terug bij het shorttracken!


Laat een reactie achter