Wedstrijdverslag Boelsma Memorial

Laat onderaan je reactie achter!

Zoals eerder op deze website aangekondigd werd op 11 December de Boelsma Memorial verreden op de Uithof. Deze wedstrijd was onderdeel van de Lustrum festiviteiten ter gelegenheid van het 130 jaar bestaan van het Gewest Zuid Holland. Het beloofde een spectaculaire avond te worden met een korte baan wedstrijd over 100 meter eindigend in (halve) finales ondersteund door een heuse lichtshow en muziek.

De inschrijving voor deze wedstrijd ter nagedachtenis aan Ger Boelsma stond open voor alle jeugdschaatsers, dus ook zonder licentie. En dat hebben we geweten. Er deden maar liefst 157 schaatsers mee en DKIJV had de geweldige opkomst van 24 schaatsers.

De wedstrijd begon voor iedereen met 2 omlopen van 100 meter. Klassiek twee rijders op de baan in een strijd tegen de klok. De snelste 9 rijders per categorie plaatsten zich voor de halve finale. En wat werd er hard gereden! Een groot deel van de schaatsers bij de pupillen had weinig of geen wedstrijdervaring, maar dat weerhield hen niet ontzettend hun best te doen en vaak schitterende PR’s neer te zetten.

Bij de eerste omloop voor de pupillen AB ging het helaas mis met de tijdregistratie, waardoor het niet duidelijk was wie welke tijd had gereden. Gelukkig ging de tweede omloop beter en na hoop hectiek en spannende minuten wachten werd uiteindelijk duidelijk wie zich gekwalificeerd hadden voor de halve finales.

Van de 24 DKIJV’ers konden er 15 zich opmaken voor de halve finales. Deze races hadden een andere opzet dan de kwalificaties. 3 schaatsers tegelijk op het ijs (de inrijdbaan werd gebruikt als extra wedstrijdbaan) die niet tegen de klok, maar tegen elkaar streden voor een plek in de finale. De lichten van de Uithof waren gedimd en de rijders reden door een lichtshow onder begeleiding van opzwepende muziek naar de finish. Een geweldige ervaring voor schaatser en toeschouwer.

De winnaars van de halve finales plaatsten zich voor de finale. Drie DKIJV’ers verdienden de eer om te gaan strijden voor de medailles. De finales werden extra spectaculair gemaakt door vuurfonteinen die de schaatsers naar de finish begeleidden.

Het eremetaal voor DKIJV werd verzorgd door:
Rune Stoel – 1ste in de categorie Heren Pupillen AB
Wende Linnenbank – 3de in de categorie Dames Pupillen CD
Iris Kleiweg – 1ste in de categorie Dames Junioren AB

En dit is de volledige lijst van helden die namens DKIJV hun beste schaats hebben voorgezet (met voorlopige tijden omdat er nog geen officiële uitslag gedeeld is):

NaamCategorieEerste omloopTweede omloopKwalificatie
Annika ShiDPE17,4418,16Halve Finale
Lieke KraanDPF17,7917,93Halve Finale
Irena Yixin MaDPF28,2327,33 
Nikan PirannejadHPE22,3922,51Halve Finale
Bo DaiHPF21,3320,75Halve Finale
Jesper KraanHPF30,3530,23Halve Finale
Ryan PirannejadHPF25,4125,87Halve Finale
Esmee Van den BergDPC15,6015,49 
Tess de BreeDPC18,20NB 
Wende LinnenbankDPC13,9013,69Halve Finale
Jolijn de RaatDPDNB21,89 
Ylke SteenksDPD15,4715,22Halve Finale
Annabelle ThameDPD20,4319,84 
Kate Van den BergDPANB16,37 
Nouschka SteenksDPANB14,08 
Tippi VerbreeDPANB13,56Halve Finale
Noortje ValkenburgDPBNB14,73 
Rune StoelHPANB12,61Halve Finale
Tibbe BekeHPBNB14,81Halve Finale
Melle BruinsmaHPBNB14,94 
Iris KleiwegDA1NB12,41Halve Finale
Anne-Lotte KohlerDC1NB13,41Halve Finale
Tolle SteijnHB1NB11,26Halve Finale
Ben LispetHC2NB11,81Halve Finale

Na een lange avond, en voor degenen die ’s ochtends al meereden met het Zuid Hollands Kampioenschap marathon een erg lange dag, konden de schaatser moe maar tevreden huiswaarts keren. Ik denk dat deze wedstrijd voor iedereen als een succes beschouwd kan worden en een verfrissende afwisseling op het normale wedstrijdschaatsen.

De foto’s van het evenement zijn hier terug te vinden:

Uithof Lustrum Deel 1 – Pim Bakker Fotografie

Lustrum Uithof deel 2 – Pim Bakker Fotografie

Uw verslaggever,

Ruud Linnenbank


Eén reactie op “Wedstrijdverslag Boelsma Memorial”

  1. Rein schreef:

    Wat een geweldige opkomst.
    mooi dat er zoveel DKIJV,ers meededen. De jeugd heeft de toekomst. Als DKIJV trainer ben ik erg trots op alle mede trainers, die in staat zijn onze jeugd te motiveren om aan dit soort wedstrijden deel te nemen en ook een mooi resultaat neer te zetten. Vooral zo doorgaan.

Laat een reactie achter