Perfect skeelerweer bij 2de Jeugdskeelercup in Ammerstol

Laat onderaan je reactie achter!

Na een zeer koude wedstrijddag (Rotterdam) en een verregende (Almere) stelden wij vorige week ons de vraag: wat is nou wel ideaal skeelerweer? Voor zowel atleet als toeschouwer. Het antwoord kwam snel: een graad of 19, lentezonnetje en windstil. En laat dat nou precies zijn wat de weergoden ons voorschotelden in Ammerstol voor de 2de Jeugdskeelercup van 2023!

DKIJV- en gastrijders

Aan het weer lag het dus niet op deze schitterende zondag 30 april, zou het dan wellicht aan het eerste onderdeel liggen? Het kwam voor velen op zaterdag als een verrassing dat het eerste onderdeel voor pupillen een slalom zou zijn in plaats van de vertrouwde tijdrit. Zacht gezegd niet iedereens favoriete onderdeel. Toch was het mooi te zien hoe het hindernis parcours werd aangevallen door alle pupillen. De één ging heel snel, maar miste ook wel wat poortjes (maar als je geluk had, zat de jury net de andere kant op zat te kijken). De ander pakte het juist heel voorzichtig aan en nam alle hindernissen perfect, maar zette niet zo’n scherpe tijd neer. Degenen die de juiste balans hadden gevonden en behendigst het parcours namen eindigden uiteindelijk wel terecht bovenaan.

De kadetten en junioren konden zich wel op volle snelheid uitleven op de tijdrit over een kort rondje van 200 meter.

Het onderdeel dat altijd op het programma staat, de sprint, ging dit keer over 300 meter voor pupillen 4 t/m 2, en over 500 meter voor de oudere kinderen. In de series werd weer gevochten voor plaatsing in de A finale. Nieuw dit seizoen is dat plaatsing voor de finales puur op tijd gebeurt, en niet op positie. Zo kan het dus zijn dat je je serie wint, maar toch genoegen moet nemen met een B-finale, terwijl een nummer 4 uit een andere serie zich wel plaatst voor de hoogste finale. Dat hebben we ook dit keer weer zien gebeuren.

De finales waren weer ouderwets spectaculair en spannend, waarbij de uitslag vaak weer totaal anders was dan de slalom of tijdrit. De podiums moesten dus definitief bepaald worden in het laatste onderdeel: de afvalrace.

Energie bijtanken voor de afvalrace

In de afval race, waarbij na een aantal loze rondes elke ronde de laatste over de streep af valt, werd er hard en tactisch gestreden. De 8 DKIJV’ers die vandaag meededen reden zich allemaal nog één keer helemaal leeg.

De meest indrukwekkende DKIJV prestatie komt op naam van Sara van der Goes. Na een teleurstellende slalom en 3de plek op de sprint, had zij haar zinnen gezet op dit laatste onderdeel. In één van de eerste rondjes onstapte zij uit het peloton. Vervolgens heeft ze het restand van de 15 ronden solo op kop gereden en finishte zij uiteindelijk met meer dan een halve ronde voorsprong op de nummer 2. Een knappe prestatie, en met dit enorme machtsvertoon haalde zij ook de dagwinst binnen bij de dames pupillen 1. Gefeliciteerd Sara!

NaamCategorieAlgemeenTijdrit/TijdritSprintAfvalrace
Matthijs van WijkHJB4444
      
Valerie CoesmansDKA20222020
Noortje ValkenburgDKA21202122
Noa van LeeuwenDKA22212221
      
Sara van der GoesDP11731
Wende LinnenbankDP171256
      
Lieva Rosa BorsboomDP24274
      
Felix SchoutenHP32222
DKIJV klasseringen JSC 2 Ammerstol
Mooie overwinning voor Sara
Nummers 1 (bij verstek) en 2 bezet door DKIJV!

Skeeleren met deze omstandigheden smaakt zeker weer naar meer en gelukkig staan er de komende tijd genoeg wedstrijden op het programma. De eerstvolgenden per competitie zijn:

Hopelijk zien we je op een van deze data!

Uw verslaggever,
Ruud Linnenbank

Sfeerplaatje

Laat een reactie achter